Srijeda, 12. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

BLAGDANSKA ATMOSFERA

FOTO Zadrani se tradicionalno družili na Badnje jutro

Autor: Nikolina Lucić

24.12.2022. 13:02
FOTO Zadrani se tradicionalno družili na Badnje jutro

Foto: Arif Sitnica

Badnje je jutro tradicionalno vrijeme za okupljanje, šetnju Poluotokom i uživanje na zadarskom Adventu. Zadrani, poznati po svojim tradicijama na Badnji dan ni ove nas godine nisu razočarali i uputili se uvelikom broju u šetnju starim gradom unatoč oblačnom vremenu i pokojoj kapi kiše, koji ipak nije ometali blagdansko veselje Zadrana.
Foto


Badnjak - Mate Komina


avatar

Snimio: Mate Komina


24.12.2022. 13:53Galerija

Foto: Mate KominaŽamor i pjesma, srdačni susreti, veseli razgovori u kalama, miris bakalara i fritula, veselje mladih i starih, sve je to obilježilo našu šetnju Poluotokom. Badnje jutro u Zadru je uvijek posebno te je posljednjih godina preraslo u jedan od središnjih događaja božićnih blagdana.


Foto


Badnjačka atmosfera na zadarskim ulicama


avatar

Snimio: Arif Sitnica


24.12.2022. 12:59
Galerija

Foto: Arif SitnicaZadrani i njihovi gosti susreću se tako u pitoresknim ulicama okićenim blagdanskim ukrasima da bi si poželjeli sreću u nadolazećoj novoj godini. Najveselije je, naravnom, na adventskom Trgu Petra Zoranića, gdje je nastupao kvartet iz A strane Vjeko, Eni, Danijel i Sabrina.


No, dobra se atmosfera i velika gužva proširila i dalje od Adventa, te je okupirala sve zadarske ulice, od Trga do četiri kantuna i Kalelargom dalje prema obali. Iz svakog se kafića čuo smijeh i vesela glazba.


Atmosferu na badnje jutro pogledajte u galeriji naših fotografa, Arifa Sitnice i Mate Komine.