ponedjeljak, 15. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

dani sveučilišta 2023.

[FOTO] Rektorica Vican podijelila nagrade najboljim studentima i djelatnicima

Autor: Nikolina Lucić

22.03.2023. 13:51
[FOTO] Rektorica Vican podijelila nagrade najboljim studentima i djelatnicima


Bogat program Dana Sveučilišta u Zadru, koji je u ponedjeljak počeo druženjem rektorice s istaknutim gospodarstvenicima i predstavnicima lokalne politike, nastavljen je danas dodjelom rektoričinih nagrada najboljim studentima i djelatnicima Sveučilišta.


Na početku se dodjele okupljenima obratila rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican, poručivši laureatima kako je u tjednu proslave 21. Akademskih dana dodjela nagrada središte slavlja.


– Kroz godinu nas to čini pomalo napetima, kako meni koja nagradu dodjeljujem, tako i vama koji ju primate. Velika mi je čast stajati pred vama i ponosno vam kazati kako je odraz vašeg marljivog rada dodana vrijednost povijesti naše ustanove, istaknula je Vican.
627. obljetnica zadarske akademske godine još je jednom odisala dobrom i pozitivnom atmosferom, jer laureati svoju dobru energiju šire tijekom i nakon radnog vremena.


Foto


Rektorove nagrade - Dani Sveučilišta 2023.


avatar

Snimio: Luka Jeličić


22.03.2023. 13:49


Galerija

Foto: Luka Jeličić


– Ispunjeni ste i dobri zbog svoje marljivosti i entuzijazma. Želimo vam stoga da zadržite tu motivaciju i dobru vjeru u sebe, da uvijek tražite razloge zašto možete i hoćete raditi svoj posao, naglasila je Vican, poželjevši laureatima da i dalje budu predani svom radu.


– Nikad ne odustajte nakon poraza, već se oporavite i ponosno uzdignite, dodala je Vican.


12 je studenta ove godine zaslužilo rektoričinu nagradu za izvrsna postignuća.


Ivana Proteka okupljenima se obratila u ime nagrađenih studenata i kazala kako je važno prepoznati dodatan trud i marljivost studenta.


– Uspjeh ne dolazi preko noći i prožet je usponima i padovima. No, nada nas uvijek prati na tom putu. Ova nam je nagrada daljnji poticaj za rast i razvoj i ne služi samo na čast nama, već i našim profesorima i obitelji, rekla je Proteka.


Zdenko Dundović obratio se pak okupljenima u ime nagrađenih djelatnika, te naglasio kako je ostao nemalo iznenađen kad je saznao da je dobitnik rektoričine nagrade.


– Prvo se moram zahvaliti na društvu, razumijevanju i strpljenju svima koji nas slušaju i od nas uče. Čestitam nagrađenim studentima jer smo mi tu zbog njih i bez njih ne bi postojali, kazao je Dundović, te dodao kako je čovjek čudo života.


DOBITNICI:


Nagrađeni studenti i sportaši: Ivana Protrka, Mateja Šušić, Tajna Zorica, Natalija Križanec, Ariana Ergović, Luna Kunecki, Marija Gulam, Nola Raguž, Mauro Jurac, Ana Šalov, Bruno Martić, ženska badminton ekipa, muška košarkaška ekipa, muška odbojkaška ekipa, Josip Milković, Vesna Bogdanović , Roko Marčina, Akademski zbor Sveučilišta u Zadru, Dora Štublin, Antonela Čelan i Ilija Žamić.


Nagrađeni djelatnici: doc. dr. sc. don Zdenko Dundović, Ivana Morić Filipović, Damir Jelić i Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru.