Foto: Luka Jeličić
Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg premijernog izdanja Burger Festivala, u Zadar su se i ove godine vratili ponajbolji domaći burger majstori, opskrbljeni provjerenim favoritima, ali i novim idejama. Preselio se Festival i na Trg pet bunara, a u sljedećih će osam dana Zadranima i turistima ponuditi pregršt dobre hrane, osvježenja od ljetnih vrućina, ali i vrhunske glazbe. Prilika je to da grad oživi unatoč visokim temperaturama te da posjetiteljima ponudi nešto novo.
Legendarne kreacije
Od 10. do 20. srpnja Zadar je tako dom ukupno devet kućica koje zajedno tvore neponovljivu gurmansku oazu. Dvadeset jedinstvenih i neodoljivih autorskih burgera na kućicama Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s burger by Ivan Pažanin, Good Food, Beg’s Plant Based, Picnic Mingle & Fun i Burgers & More samo su neki od burgera koje smo imali prilike isprobati.
Mate Janković prošle godine je posjetitelje ostavio bez daha svojim legendarnim kreacijama: Classic burgerom, Pepper Jack burgerom i Bacon Jalapeño burgerom. Sve ih spravlja od stopostotne junetine iz hrvatskog uzgoja i svaki je s razlogom već stekao vojske obožavatelja diljem Hrvatske.
– Ove smo godine na novoj, kompaktnijoj, pa čak i pristupačnijoj lokaciji. Zadar mi nije stran i zato nam je jako važno posjetiteljima ponuditi nezaboravno iskustvo. Prostor je jako lijepo uređen i organiziran, tako da imamo sve uvjete za dobru zabavu, poručio je Janković, naviknut na zahtjeve zadarske publike za visokom kvalitetom.
Iz tvornice Burgers & More tako su stigli s bogatim asortimanom, a Nina Mandić nam je kazala kako predstavljaju domaću gastronomsku snagu s tri burgera, dok je Royal osmišljen samo za Festival.
– Naš klasik Smokey burger s karameliziranom kapulom i burger s posebnom mješavinom majoneze u njujorškom stilu osvojili su publiku i naše goste u restoranu i zato zaslužuju posebno mjesto na meniju ovog Festivala, kazala je Mandić.
Kreativnu i slasnu gastronomsku ponudu na zadarskom će Burger Festivalu savršeno pratiti izvrsni autorski kokteli s kućice Gingle Bells, zatim neponovljivo inovativne kreacije na Picnic Craft Cocktails, te brza i uvijek raspoložena brigada u Central baru s idealno rashlađenim pivom, vrhunskim vinima i inim osvježavajućim rješenjima za svačiji ukus.
Chef Ivan Pažanin sa svojom ekipom i ovog se ljeta vratio u Zadar s dobitnim kombinacijama koje poznaje cijela Hrvatska. Spreman je posjetitelje iznova zavesti svojim Original cheeseburgerom, Basil Garlic burgerom, te već slavnim Crispy Kapula burgerom. I on ih sve spravlja od stopostotne junetine iz hrvatskog uzgoja, te s posebnim mediteranskim štihom.
Naglasak na detaljima
– Predivan je ovo ambijent i atmosfera da se ne uživa u dobroj hrani. Kakve visoke temperature! Pozivam zato sve da dođu na Trg pet bunara i pridruže nam se u slavlju jedne od najpopularnijih svjetskih street food delicija. Zadar je uistinu poseban grad i savršen je za uživanje u gastronomiji. Iz godine u godinu ovom Festivalu donosimo dašak nečeg novog, s guštom radimo svaki burger i pažnju posvećujemo svakom detalju, kazao je Pažanin.
Ekipa Picnic Mingle & Fun-a se pak svojoj staroj publici predstavlja Summer Basil Burgerom, savršenoj kombinaciji majoneze od bosiljka, rajčice, mozzarelle i rikole, koja miriše na ljeto. U ponudi će imati i prošlogodišnji hit Juicy Burger. Opremljen sočnim stopostotnim junećim burgerom na brioche pecivu od krumpirovog tijesta, s Dijon aioli umakom, guacamoleom, mozzarellom, svježom Picnic salsom, zelenom salaticom i jajem iz slobodnog uzgoja.
Ivan Garačić nam je tako rekao kako će ljetne vrućine liječiti svojim osvježavajućim burgerom s bosiljkom.
– S bosiljkom su i naši krumpirići od batata s aolijem za kompletno osvježavajuće iskustvo, dodao je.
Burger Festival, koji su prije šest godina osnovali kreativci zaslužni za poznato zagrebačko Fuliranje, s godinama je značajno nadogradio i inspirirao hrvatsku street food scenu. A sada je ovaj sjajan gastrodogađaj stalni dom našao i u Zadru kako bi stvorio neke nove gastronomske sadržaje u gradu s najljepšim zalaskom sunca na svijetu.
Slatko-gorki aperitiv s jagodama, camparijem i domaćim otočkim likerom, te poznati zadarski Maraschino kiss i matcha mojito s yuzuom poslužili su nam kao savršen uvod u ovogodišnju burger gastro avanturu. Za odličnu atmosferu i svakodnevni glazbeni program koji savršeno upotpunjuje jedinstvene burgere i chillanje uz omiljena pića pobrinut će se i ove godine pomno birani vrhunski DJ-evi.
najnovije
najčitanije
Zadar & Županija
NEZAVISNI
Erlić neće imati problema s “rukama” na proračunskoj sjednici. Podržat će ga i – Denis Barić
Zadar & Županija
most
Ivan Matić vraća se u Sabor i poručuje: Nastavit ću biti glasan oko intervencija u prostoru!
Advent
KASTAV
Boćarski dom postaje epicentar glazbe, zabave i adventske čarolije
Advent
CRIKVENICA
Spoj mora, čarolije i božićnog raspoloženja
Ostali sportovi
Trenerica JK-a Uskok
Daniela Gluhan: ‘Jedrenje nauči dijete kako samostalno donositi odluke’
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!