Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

božićno kupanje

[FOTO] Desetak hrabrih plivača se odvažilo na kupanje u prohladnom moru

Autor: Nikolina Lucić

26.12.2023. 13:47
[FOTO] Desetak hrabrih plivača se odvažilo na kupanje u prohladnom moru

Foto: Mislav KlanacBonaca s jedne, a prijeteći sivi oblaci s druge strane. Slika je to današnjeg jutra u Zadru. No, ugodne proljetne temperature bile su savršene za još jedno zimsko kupanje u Zadru. Niti prijetnja lošeg vremena zadarske kupače nije odvratila od nauma da skoče u hladno more na plaži Kolovare. Desetak se kupača tako okupilo na plaži Kolovare i skočilo u, kažu, ne tako hladno more. Ugodna temperatura vani i jednako toplo more, recept je za stari provjereni recept, a to je da dobra cirkulacija popravlja raspoloženje. Zimsko je kupanje tako sve popularniji običaj, koji iz godine u godinu stječe sve više poklonika.


Kao i prošle, i ove je godine Maja Bujas Flige inicijatorica ovog neformalnog okupljanja, a kratko nam je kazala kako se jedna objava na Facebooku brzo proširila internetom i urodila plodom. Desetak hrabrih plivača stoga se odvažilo na kupanje u prohladnom moru.


– Ne znamo, ili smo mi ostarjeli ili sve više ljudi žele živjeti zdravije. I ove su nam se godine pridružili poklonici zdravog života i ljubitelji mora, kojima blagdani znače puno više od dobre hrane i pića, kazala je.

Bilo da ste hrabri tip, spremni utrčati u more, ili pak trebate hrabrosti i ludosti i polako s privikavate na zimske temperature, prosinački skok u more savršen je način sa se godini na izmaku stavi točka na “i”.


To nam je kazala i Zrinka Đžoić, “preobraćenica” na zimsko kupanje, koja je ovu prigodu iskoristila da se na poseban način oprosti od godine na izmaku.


– Za ovo treba hrabrosti i ludosti, a na sam čin kupanja gledam kao na priliku da moru prepustim sve ono teško i loše iz ove godine, poručila je Zrinka.


Ovogodišnje je kupače mnogobrojna publika ispratila lagodno uživajući u prvoj jutarnjoj kavici s terase obližnjih kafića, kao i mnogi prijatelji i članovi obitelji, koji će možda sljedeće zime s njima uskočiti u more.Poslovica kaže kao sreća prati hrabre, a to su dolazili i ovi hrabri kupači, koji su bez zadrške skočili u prohladno more i okupali se za dobro zdravlje i dobar početak 2024. godine.


– Dobro nam dođe i refati se od sve božićne hrane i pića, te za bolje zdravlje u sljedećoj godini uskočiti u hladno more, kazala je Maja, dodavši kako im je i cilj razbiti mit o tome kako se može prehladiti kupajući se u hladnom moru.


– Dobro dođe malo pokrenuti cirkulaciju i osloboditi se nakupljenog stresa, kao i nakupljenih kalorija od Božića, istaknula je Maja.


Foto


Božićno kupanje na Kolovarama


avatar

Snimio:


26.12.2023. 13:46


Galerija