Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Održana dugoočekivana Brucošijada

FOTO BruZder ispunio očekivanja studenata

Autor: Matea Raguž

13.11.2022. 11:40
FOTO BruZder ispunio očekivanja studenata

Foto: Mate KominaNakon čak tri godine stanke, sinoć je na oduševljenje svim prisutnih studenata u Citadeli, dvorištu restorana Barbakan, održana Brucošijada. BruZDer je u organizaciji Studentskog zbora tom prilikom okupio četiri izvođača.


Tako su svi prisutni mogli uživati uz domaće hitove zadarskog Rockatansky banda, elektronsku glazbu DJ Andrologica, dok su se za alternativne izvedbe pobrinuli band Pocket Palma i DJ Ružno Pače. Cijeli je događaj trajao do 2 ujutro, a uz predočenje iksice ulaz je bio besplatan za sve studente.


Da organizacija nije bila lagan posao potvrdio je i sam predsjednik Studentskog zbora i student psihologije Renco Balić. S obzirom na to da se zbog pandemije zadnje tri godine nije održala Brucošijada, članovima Studentskog zbora i njihovim odborima, BruZDer je bio pravo vatreno krštenje.
Kako i sam Renco kaže studenti koji su je dosad organizirali Brucošijadu završili su svoj studij zbog čega su se oni kao organizatori prvi put susreli s pripremom ovakvoga događaja. Uz sve to, Studentski zbor je konstituiran prije manje od mjesec dana, što je dodatno otežalo proces.


– Dosta je tu posla. Našli smo se u nezavidnoj situaciji po pitanju organizacije jer nitko od nas dosad nije organizirao Brucošijadu. Osim toga, riječ je o eventu s četiri različita izvođača tako da mogu reći da je bilo izazovno. Tijekom tog procesa i sam sam se susreo s nekim elementima organizacije s kojima prije nisam bio upoznat, rekao je Renco.


Tom se prilikom osvrnuo i na neke izvođačke stilove koji su se sinoć mogli čuti.


– Alternativna je scena u Zadru moramo priznati već dulje vrijeme zanemarena. Ovo je nešto drugačije za studente, komentirao je.


Odlična atmosfera


Da im je uvijek zadovoljstvo nastupati za studente potvrdila je ekipa iz Rockatansky banda koji su po drugi put zabavljali ekipu na Brucošijadi. Oni su tako digli publiku na noge uz popularne domaće i strane hitove.


– Uvijek je lijepo nastupati pred studentima, oni su naša najveća snaga. Zbog toga se mi glazbenici uvijek osjećamo mlado. Osim toga, ovdje je sve zaista na izvrsnom nivou i lijepo je surađivati s ekipom iz organizacije, kazao Dario Terzin iz Rockatansky banda.


Prisjetio se i pozitivnih dojmova s prošle Brucošijade.


– Budući da smo već nastupali na zadarskoj Brucošijadi, sjećamo se vrhunske atmosfere. Kad sam digao ruke, mislio sam da sam Mišo Kovač, u šali je dodao.


Koliko se sav trud i rad na kraju isplatio, potvrdio je u konačnici i broj studenata koji su došli uživati na BruZDeru.


– Ovo je moja prva Brucošijada i oduševljena sam. Izvođači, atmosfera, mjesto, sve je pogođeno. Rasplesano je i ekipa je super. Mogu samo reći da se nadam se da se vidimo i dogodine, kazala je studentica Luciana Lonac iz Dubrovnika.


– Atmosfera je vesela, odaziv jako dobar, a pjesme odlične, pohvalila je studentica psihologije Petra Klisović.


– Najbolja stvar koju faks organizira. Pića su po povoljnim cijenama, a atmosfera je jako dobra, rekla je studentica Nina Vidović iz Kaštela.


Kada je riječ o organizaciji pića, za to je bila zadužena Agencija za studentski standard čiju su susretljivost prilikom cijele pripreme potvrdili i članovi organizacije.


Upravo je za ekipu iz Studentskog zbora BruZDer bio izvrstan početak radnih aktivnosti za akademsku godinu ispred nas. Osim toga, ako je suditi prema sinoćnjem odazivu i atmosferi, naredni planovi zasigurno neće proći neopaženo.


Foto


Brucošijada u Citadeli


avatar

Snimio: Mate Komina


13.11.2022. 11:39Galerija

Foto: Mate Komina