Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

14. izdanje

Festival vjenčanja se vraća u Zadar!

Autor: Portal ZL

20.12.2023. 15:51
Festival vjenčanja se vraća u Zadar!

Foto: Udruženje obrtnika ZadarZadar će ponovno u siječnju slaviti ljubav. Udruženje obrtnika Zadar najavilo je povratak ove omiljene gradske manifestacije. 14. po redu Festivalu vjenčanja, u organizaciji Udruženja obrtnika Zadar održati će se u subotu i nedjelju, 20. i 21. siječnja 2023. godine u prostoru Arsenala u Zadru.


Ova festivalska manifestacija zamišljena je kao jedinstvena prilika za zaljubljene parove i sve one koji sanjaju o bajkovitom vjenčanju. Tijekom dva dana festivala, posjetitelji će imati priliku doživjeti čaroliju vjenčanja kroz raznoliku ponudu izlagača, te pripremljen zanimljiv i sadržajan dvodnevni program za sve posjetitelje.


Pripreme za ovo posebno događanje su u punom jeku, a organizacijski odbor već je najavio modnu reviju najnovijih trendova u vjenčanicama i odijelima uz nastup poznatih glazbenih imena i plesnih skupina, degustacije vjenčanih torti i kolača, te catering ponude hrane i pića, kao i sajamske popuste izlagača i još puno iznenađenja koja će otkriti u narednom periodu.
Festival vjenčanja je već tradicionalna aktivnost Udruženja obrtnika Zadar koja okuplja velik broj malih obrtnika i poduzetnika povezanih s organizacijom vjenčanja s područja cijele Zadarske županije, a i šire. Začetnici i inicijatori ove manifestacije su obrtnici, članovi Udruženja obrtnika Zadar.


Posebnost projekta je i činjenica da se u cijelosti zasniva na inicijativi i aktivizmu samih sudionika koje pretežito čine obrtnici. Nositelj projekta je Udruženje obrtnika Zadar koje projektu pruža financijsku i organizacijsku potporu.


Identifikacija sudionika sa samim projektom, posebnost prostora zadarskog Arsenala, te bogati popratni program su ono što čine ovu manifestaciju različitom od ostalih sajmova. Festival vjenčanja je u proteklih ukupno 13 godina okupio preko 650 izlagača, pa tako i ove godine očekuju preko 50 sudionika.


Prošlogodišnji izlagači su i ove godine izrazili veliki interes za sudjelovanje obzirom da im navedena manifestacija omogućava da se predstave potencijalnim klijentima, te razmjenjuju iskustva s ostalim sudionicima.


Sudionici manifestacije su poduzetnici koji obavljaju različite djelatnosti vezane za organizaciju vjenčanja: saloni vjenčanica, saloni svečanih haljina, saloni muških odjela, fotografi, cvjećari, frizeri i kozmetičari, zlatari, slastičari, sale za vjenčanja, agencije za organizaciju vjenčanja i drugi.


Iako broj zainteresiranih izlagača na Festivalu vjenčanja iz godine u godinu raste, Odbor za organizaciju Festivala je zadržao koncept malog sajma, koji nastoji prvenstveno prezentirati zadarski obrtnički rad pa se Festival nastavlja održavati u jedinstvenom prostoru Arsenala.