Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

duško kraljev

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u drugom dijelu Velikog tjedna

Autor: Robert Hrkać

05.04.2023. 11:00
Evo kakvo nas vrijeme očekuje u drugom dijelu Velikog tjedna

Foto: Luka Jeličić/Arif SitnicaIako je kalendarsko proljeće već počelo, zima i dalje pokazuje svoje oštre zube. Naime, početak travnja protekao je u znaku orkanske bure koja nije samo spustila temperature zraka u našoj županiji, već je u skladu sa svojim osobitostima dodatno pojačala osjećaj hladnoće.


Njeni udari prouzročili su prometne probleme diljem Dalmacije. Zaustavila je brodove, katamarane i trajekte, dok je DHMZ upalio crveni meteoalarm za cijelu obalu. Srećom, burovito vrijeme nije primoralo zadarske vatrogasce na teren, potvrdio nam je to zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić.


– Jaki udari bure nisu netipični za ovo doba godine. Znali smo imati i u svibnju orkansku buru, a posljednjih godina zna stvarati probleme i u srpnju ili kolovozu, kazao je Rudić, podsjetivši na slučaj iz ljeta 2017. godine kada je požar u kombinaciji s vjetrom zatvorio autocestu.


Kakvo nas vrijeme čeka za uskrsne blagdane?
Poznati zadarski meteorolog Duško Kraljev pojasnio je kakvo vrijeme možemo očekivati u drugom dijelu Velikog tjedna.


– Cijeli tjedan trebao bi biti suh i vjetrovit. Ipak, bura će popuštati kako budemo išli prema kraju tjedna, ali neće naglo prestati. Temperatura će porasti od četvrtka, a na Veliki petak, Veliku subotu i na Uskrs možemo očekivati do 15 Celzijevih stupnjeva, istaknuo je Kraljev.


– Bit će i oblaka, ali bit će i sve više sunčanih razdoblja. Jutra će biti dosta hladna, što bi i nekim dijelovima naše županije moglo prouzročiti i mraz, zaključio je ovaj meteorolog.