Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Bivši učenik postao ravnatelj

Don Ante Dražina na čelu Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

Autor: Iva Bucić

12.07.2023. 13:00
Don Ante Dražina na čelu Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

Foto: Zadarska nadbiskupijaZadarski nadbiskup mons. Milan Zgrablić smijenio je u ponedjeljak, 10. srpnja, ravnatelja zadarske Klasične gimnazije Ivana Pavla II. don Antu Sorića, a na tu je funkciju imenovao don Antu Dražinu.


Dražina, bivši učenik Klasične gimnazije Ivana Pavla II., rođen je u Gorici 1991. godine.


– Osjećam veliku odgovornost, bude se u meni radost i lijepa sjećanja na srednjoškolske dane. Tu sam proveo četiri godine kao učenik, a po povratku s teološkog studija sam u njoj dvije godine predavao vjeronauk. Na taj način sam dobro upoznat s nastavnicima koji su nekoć i meni prenosili znanje, ali i onim kojima sam bio kolega.
Lijepo je čuti ovih dana i od kolega s kojima sam dijelio srednjoškolske klupe njihov interes i radost, jer je netko od bivših učenika opet postao ravnatelj, kazao je don Dražina.


Dražina ima samo riječi hvale o radu svog prethodnika, koji je u veljači imenovan generalnim vikarom.Novi projekti


– Moj prethodnik, don Ante Sorić, lijepo je radio i planiram nastaviti sve ono što je bilo dobro. Na poseban način nam je stalo da učenici dobiju realno znanje koje će ih spremiti za fakultet, ali i odgoj po kojem je naša gimnazija i specifična. Tu je jako puno projekata u koji su uključeni svi uzrasti i to je potrebno samo nastaviti.


Sigurno će biti i novih projekata koji će bit na dobro svih učenika, istaknuo je don Dražina koji će uz funkciju ravnatelja Klasične gimnazije nastaviti obnašati funkciju rektora Nadbiskupskog sjemeništa »Zmajević« u Zadru. Ove godine brojalo je pet sjemeništaraca, a na jesen ih se očekuje troje.


– Ostajem na toj funkciji, samo uz to sada preuzimam službu ravnatelja. Sjemenište i Klasična gimnazija dvije su susjedne zgrade, a povijesno su povezane, jer je škola nastala u sjemeništu, pojašnjava don Dražina, koji ima i ulogu povjerenika za duhovna zvanja i ministrante Zadarske nadbiskupije.


Uz dozvolu Ministarstva znanosti i obrazovanja, zadarska Klasična gimnazija prošle je godine pokrenula program opće gimnazije, pa sada broji ukupno devet razrednih odjela u koje je upisano 200 učenika.


Škola ima 11 učionica, od čega su tri specijalizirane za praktikum, te uz to kapelicu i sportsku dvoranu. Zaposlena su 33 djelatnika, od čega su 24 nastavnici.