Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

"odlično" stanje

Devastirane rešetke odvodnje na rivi čest razlog spoticanja turista

Autor: Katarina Ergović

16.08.2023. 18:59
Devastirane rešetke odvodnje na rivi čest razlog spoticanja turista

Foto: Trn u oku/FacebookPozdrav Suncu i prekrasna riva glavne su zadarske atrakcije koje svakodnevno posjeti veliki broj turista. No, dolazak do njih je u zadnje vrijeme pomalo klimav. Razbijene linijske rešetke odvodnje rotora uz Pozdrav suncu, slomljeno kamenje stepenica na rivi, postaju mjesto gdje se svakodnevno spotiče nekolicina turista, objavljeno je u Facebook grupi “Trn u oku”.


– Ove nove instalacije pored atraktivne instalacije nazvane Pozdrav suncu postale su tako atraktivne da su se turisti počeli slikati pored njih. Jedan je slika jer mu se oštetila felga kad je sa autom upao u otvoreni kanal na tom okretištu (rotoru).


Drugi se srušija jer je ugazio na stepenicu koja se pomakla za stepenicu nize. Treći je, kao i više njih, baš za Noć punog miseca kad je bila masa svita i uz smanjenu vidljivost upao u rupu na najlipšoj Rivi na svitu, upravo obnovljenoj.

Ljudi u gužvi šetaju rivom i propadnu u rupu, dignu se, otresu prašinu i nastave delje, a neko sa štanda dobacuje: ,, Next please”! Sutra u jutro uplovija je kruzer sa puno novih nekst plizeva. I naravno, napraviti puno slika ovih novih instalacija. Next please!, napisala je nezadovoljna članica poznate zadarske Facebook grupe.


Ostaje za vidjeti hoće li i ovaj trn ubosti u oko Robertina Dujelu, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra.