Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

najzanimljivija događanja

Dan žena u Zadru možete proslaviti na više lokacija, donosimo popis

Autor: Matea Guzalić

08.03.2024. 13:34
Dan žena u Zadru možete proslaviti na više lokacija, donosimo popis

Foto: Konoba KamenMeđunarodni dan žena obilježava se svake godine 08. ožujka diljem svijeta kako bi se proslavila borba za ženska prava i dostignuća žena u svim sferama života. Ovaj dan pruža priliku da se ženama pokaže poštovanje i podrška te da se istaknu njihova uloga i doprinos društvu.


Upravo su iz tog razloga razni programi i sadržaji povodom Dana žena postali već ukorijenjena tradicija, a mi vam donosimo pregled najzanimljivijih događanja za nježniji spol u gradu Zadru.


»Specijal za Dan žena«


HNK Zadar nasmijat će brojne Zadranke sa stand-up komedijom »Specijal za Dan žena«, na kojoj će nastupiti Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec. Bez njih svijeta ne bi bilo, one drže tri kuta kuće, a što »lajnap« komičari misle o njima saznajte s početkom od 20h.
Kako kažu komičari, riječ je o savršenom »showu« za spoj – voljeli tu osobu ili ne. Večer na kojoj ćete odmah znati pašete li si. Nakon što su osvojili srca i smijeh publike s hit nastupima »Dejtnajt 1« i »Dejtnajt 2«, ovi su komičari odlučili spojiti najbolje fore iz obje predstave te ovaj Dan žena učiniti zaista posebnim, maltene specijalnim.


Riječ je o nastupu koji obrađuje temu muško-ženskih odnosa i kako preživjeti iste, a komičari su ga izgradili na temelju svojih dugogodišnjih veza i karijera.


Glazbeno-scenski spektakli


Ako biste, pak, proveli ovaj poseban dan slušajući dobru glazbu, onda se možete uputiti u Konobu Kamen koja vam je pripremila kvalitetan koncert popularnog pjevača Željka Samardžića – slušajući mišljenja i želje upravo zadarskih žena.


Glazbeno-scenski spektakl za Dan žena održava se i u Športskom centru Višnjik, gdje će Jelena Rozga svojim brojnim hitovima uljepšati večer svih okupljenih.


Dobar je program pripremila i Konoba Berekin u kojoj će sretni gosti provesti ugodnu večer uz glazbenu pratnju Grupe Elixir te vrhunsku hranu i zabavu.


Restorani i klubovi


Nadalje, ako ste fan intimnije atmosfere, možete svoj poseban dan provesti u ugodnom ambijentu zadarskog Restorana A’mare, gdje vas očekuje nastup Jet Set benda, kao i novi meni chefa Tomislava Karamarka. Carpaccio od sipe, tris pašteta, ravioli s brizlom i pistacijom, ragu od teletine, odrezak gofa, punjena koraba… sve ovo i još mnogo toga čeka vas u ovom predivnom restoranu.


Svojom ponudom ne zaostaje ni Harbor CookHouse&Club koji je na ovaj poseban dan za žene pripremio i posebnu ponudu – »sharing menu« za dvije osobe, koji se sastoji od hladnog i toplog predjela, glavnog jela te dva deserta po izboru. Ugodnoj atmoferi svojim će setom pridonijeti DJ Troxy.


Ako ipak svoj Dan žena želite provesti u »party« atmosferi, uvijek možete posjetiti Opera Club koji je pripremio nezaboravan »Ladies night« uz DJ-a MAKY-a. Kako ističu iz kluba, čeka vas vrhunska atmosfera te najbolja domaća glazba koja će vas držati na plesnom podiju cijelu noć.


Dobru je zabavu pripremio i Svarog Bar koji će vas s pićem dobrodošlice dočekati na svojem »Ladies first« događaju.