Petak, 31. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

NOVI, DRUGAČIJI SINGL

Čarobni zvuci Božića malih i velikih Libretića

Autor: Marija Orešković

12.12.2022. 17:58
Čarobni zvuci Božića malih i velikih Libretića

Foto: Ivana BegovićDječji zbor Libretići te Libreto Teensi iz Glazbenog studija Libreto u Zadru objavili su po mnogočemu drugačiji božićni singl od svih onih koje smo najčešće navikli slušati kroz ovo adventsko vrijeme.


Naime oni su, kao umjetnički studio raznih dobnih uzrasta, od 5 – 14. god., na lijep, veseo i nadasve dostojanstven način svojom autorskom pjesmom “Dolazi nam On” (Begović/Begović, Ćuto/Habuš, Ćuto) odlučili nagovijestiti i proslaviti Isusov rođendan te su upravo Njega i Svetu obitelj stavili u središte zbivanja jedne tople, nježne, zimske obiteljske priče.


– Prema toj su slici i modelu, modelu Svete obitelji, opjevali i naše (željeno) međusobno obiteljsko i prijateljsko zajedništvo, vjeru u ljubav, međusobnu pomoć i posvećenost jedni drugima, toleranciju i svakodnevno sebedarje. Ovu su pjesmu, baš u pravom i istinskom duhu Božića, posvetili svoj djeci, odnosno odlučili su staviti akcent na slavljenje samoga života kao najvrjednijeg i najdragocjenijeg dara na svijetu, uz duboku i iskrenu želju da ovaj Božić u svima nama upali jedno posebno, nebesko svjetlo, te da u nama uzdigne i uznjeguje sve one najvažnije i najplemenitije ljudske osobine i vrijednosti, kazala je njihova mentorica Ivana begović.
Predbožićni koncert svih polaznika Glazbenog studija Libreto pod nazivom “Čarobni zvuci Božića” odvit će se u petak, 16. prosinca s početkom u 19 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Sav prikupljen novac od donacija (30 kn) te večeri odlazi Klubu roditelja nedonoščadi Palčići, podružnica Zadar.