Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

sportsko – humanitarna utrka

Čak 230 trkača sudjelovalo na Zadar Christmas runu

Autor: Jana Šolman

24.12.2022. 09:14
Čak 230 trkača sudjelovalo na Zadar Christmas runu

Foto: Škola trčanja ZadarProsinački zrak, duga cesta uz more, snaga volje veselih trkača, božićna glazba i neponovljiva atmosfera…, sve se to moglo pronaći na jučerašnjoj, dugo iščekivanoj sportsko – humanitarnoj utrci Zadar Christmas Run 2022.


Ova popularna sportska manifestacija organizirana u sklopu Adventa u Zadru od strane Škole trčanja u Zadru, u svom prvom izdanju u 2019. godini kreirala je ogroman interes s čak 600 prijavljenih trkača, a riječ je o utrci na pet kilometara, od Puntamike do zadarskog adventa.


Tako smo i ovaj prosinac jedva dočekali ovu veselu utrku humanitarnog karaktera koja je obojila cestu od Puntamike do Adventa u Zadru u crvenu boju Božića, s više od 250 prijavljenih trkača koji su u blagdanskom duhu preplavili zadarske ulice s crvenim kapicama na glavi.
Ovogodišnji partner softverska tvrtka Rentlio za svaki otrčani kilometar svakog trkača na utrci, darovala je pet kuna u fond za opremanje dječje sobe na Kirurgiji zadarske bolnice, što znači 25 kuna po svakom trkaču. Motivirani ovom humanitarnom svrhom, svi sudionici dali su sve od sebe kako bi otrčali do samog cilja utrke.


– Evo idemo treću godinu najljepšom stazom na svijetu uz more, od Puntamike do Adventa u Zadru, a danas je sudjelovalo otprilike 230 trkača. Danas imamo jednu lijepu feštu i zabavu sportskog karaktera, možemo vidjeti puno mladih i roditelja s djecom i zbog toga nam je posebno drago, zato i ovo radimo. Nadamo se da će ovo postati jedna tradicionalna utrka koja će se ponavljati iz godine u godinu u ovako velikom broju, kazao je Jure Šango, organizator utrke i Škole trčanja u Zadru te suradnik Triatlon kluba Zadar.Na ovogodišnjoj božićnoj utrci mogli smo pronaći trkače svih uzrasta, od onih najmlađih pa do osoba starije životne dobi, pa je tako najmlađi trkač bio trogodišnjak Vigo Letinić te najstariji 75-godišnjak Marijan Sorić, a prvi na cilj stigao je mladi Zadranin Ante Živković.


– Više puta sam sudjelovao na ovoj utrci, a iako sam trenutačno u Zagrebu, uvijek se rado odazovem na utrke u Zadru. Odlučio sam i ove godine sudjelovati na utrci, pošto je utrka zanimljiva, a staza je zaista predivna uz more, zaključio je Ante Živković, sudionik utrke.


Uz veselu atmosferu i podjelu medalja za najbolje postignute rezultate, svi sudionici i okupljeni građani dočekali su kraj još jedne u nizu božićne utrke.