Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

GRADSKO VIJEĆE

BURNO NA AKTUALCU! Rubeša oštro: 'Podnesite ostavku, gradonačelniče. Varate građane...'

Autor: Iva Bucić/R.H.

26.03.2024. 09:24
BURNO NA AKTUALCU! Rubeša oštro: 'Podnesite ostavku, gradonačelniče. Varate građane...'

Foto: Luka JeličićNa aktualnom satu 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra, Enio Meštrović zatražio je skidanje s dnevnog reda točku o proračunu, a prijedlog je podržao i Klub vijećnika SDP-a.


– Nećemo pristati na ovaj proračun kakav je dok se ne napravi moratorij na izdavanje dozvola za višestambene objekte. Bili smo pozvani za ispravljanje nezakonitosti koje je HDZ izglasao, a koje su neprovedivi i građanima mora objasniti zašto. Dok god se naši uvjeti ne ispoštuju ili do novog Prostornog plana, mi nećemo podržati proračun, kazao je Meštrović.


Daniel Radeta kazao da je da će SDP-ov klub podržati odluku o skidanju točke o proračunu. – Između zakonitog proračuna i gradonačelnika stoji pet litara boje. Ne stoji sve u gradu zbog proračun, nego zbog pet litara boje i malo hrabrosti, kazao je Radeta, dok je Ante Rubeša, vijećnik Akcije mladih, istaknuo.
– Mi nismo ni glasali za taj proračun, naši amandmani nisu prihvaćeni. Podnesite ostavku, gradonačelniče. Šurujete sa SDP-ovcima i varate građane, podnesite ostavku i vi i svi vijećnici. Mogli smo uštedjeti i spojiti izbore s parlamentarnima. Oni koji vam drže škale zbog tri godine sada im je bitno samo pet litara boje, govori Rubeša.


Bruno Milin kazao je da su u proračunu prihvaćeni svi amandmani, potom su ozakonjeni i sve ono što su klubovi predložili sastavni je dio proračuna i svi su oporbeni amandmani prihvaćeni.  Vijećnik Damir Biloglav (DP) pak podržao je prijedlog o skidanju proračuna.


– Rekao sam gradonačelniku da ću podržati prijedlog ako se osnuje Centar za mlade. Ako već imamo Centar za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade, a ne vidim kakve to veze ima s mladima, onda sam predložio da se osnuje Centar za mlade. Svi vaši amandmani su zakoniti i unutar su proračuna. Ja ne mogu zaustaviti izdavanje građevinskih dozvola, Enio, a vi ste ti koji donosite Prostorni plan. Ideološke teme na proračunu ne idu, poručio je potom Radeti. Vidite da ovdje nije prošla ni jedna, a kamoli dvije ustanove. Ja nisam na listama niti sam u nacionalnoj kampanji.