Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

'NE ZNAMO ŠTO ĆE BITI DALJE'

Austrijanci kupili kuću na Ugljanu, a onda su uslijedili šokovi: Zapalili im auto, otrovali mačku...

Autor: Portal ZL

19.02.2024. 08:12
Austrijanci kupili kuću na Ugljanu, a onda su uslijedili šokovi: Zapalili im auto, otrovali mačku...

Foto: Arhiva ZLPar iz austrijske pokrajine Štajerska, Anita (61) i Gottfried F. (71) , htjeli su svoju mirovinu provesti u Hrvatskoj, uštedjeli su za svoju kuću iz snova, a onda su u ljeto 2019. godine otkrili jednu kuću s velikom terasom koja im je odgovarala, piše Dnevnik.hr. Naime, kupili su kuću koja se nalazi na Ugljanu u općini Kali, koju su prvi puta nakon kupnje vidjeli na ljeto 2020. godine zbog pandemije koronavirusa.


No tada je uslijedio šok.


“Nismo mogli ići u Hrvatsku zbog korone. Kada smo bili tamo, odjednom je bila crna zgrada doslovno pred našim vratima”, ispričao je Gottfried za Kleine Zeitung, prenosi Heute.
– Njihova susjeda, inače građevinska djelatnica, bespravne objekte iznajmljuje turistima koji koriste posjed bračnog para kako bi došli do plaže, piše Dnevnik.hr


Općina je svjesna situacije, ali nemoćna, potvrdio je i načelnik Bruno Mišlov. Bračni par je probao situaciju riješiti mirnim razgovorom što nije upalilo, a među susjedima je došlo i do fizičkog prepucavanja. U proljeće 2022. godine netko je Austrijancu zapalio automobil, a u zimi 2023. godine otrovana im je mačka.