Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

KLUBU U POMOĆ

Aukcija dresova i opreme poznatih klupskih seniora i njegovih veterana

Autor: Đurđa Baljak

12.12.2022. 15:58
Aukcija dresova i opreme poznatih klupskih seniora i njegovih veterana

Foto: Arif SitnicaKošarkaški klub Opus Puntamika i njegovi veterani održali su donatorsku večer pod nazivom »Zeleno-bila noć, klubu za pomoć« u prostorima zadarskog Hype bara. Klub je utemeljen prije 48 godina, točnije 1974. godine, a trenutno se natječe u Prvoj muškoj ligi.


Cilj inicijative bio je prikupljanje sredstava pod sloganom »Daj ruku za zdravu Puntamiku«. Pored toga, ovim događajem je proslavljeno i 20 godina kontinuiranog rada i igranja klupskih Veterana te su tom prilikom dodijeljene prigodne nagrade i pokloni.


— Povod za ovaj događaj je 20 godina Veterana kluba. Zamislili smo ga kao aukcijsko-donatorsku večer koja će na neki način okupiti sve ljude koji su povezani s klubom, od utemeljitelja, trenera, igrača, članova uprave, prijateljskih klubova, navijača itd., odnosno svih onih koji će na neki način pomoći klubu u nezavidnoj financijskoj situaciji, kazao je bivši košarkaš i trenutni predsjednik kluba Miro Dundov.
U prostorima Hype bara bilo je izloženo mnoštvo različitih dresova i opreme poznatih zadarskih klupskih seniora koji su bili pripremljeni za aukciju.


— Pripremili smo mnoštvo eksponata, od dresova do ostale opreme, koji su po mojoj slobodnoj procjeni, jako vrijedni. Očekujem da će se ljudi identificirati s našim klubom i da će nam na neki način pomoći, rekao je Dundov.


Dundov je istaknuo kako mu je izuzetno drago da je njihov klub primio donacije od određenih gospodarstvenika te je pritom naglasio kako je osnova njihove uprave upravo transparetnost i ulaganje u mlade nade.


— Jako je važno da svojim primjerom potaknemo mlade ljude u razvoju da se bave košarkom, ali isto tako i ostalim sportovima. Djecu treba animirati da provode što više vremena u dvoranama, stadionima ili stazama. Moje stajalište je da djeca koja se bave sportom, kasnije izrastu u mnogo zdravije ljude, nego oni koji se nisu bavili sportom, zaključio je Dundov.


Cjelokupni program je, pored aukcije dresova i opreme poznatih zadarskih klupskih seniora, bio popraćen bogatim programom koji je uključivao DJ-a, tombolu te sportski kviz o povijesti kluba.