Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

nova projekcija

Arsen Oremović i Nikša Butijer ove srijede u Kino Zoni predstavljaju ''Glavu velike ribe''

Autor: Portal ZL

06.02.2023. 10:53
Arsen Oremović i Nikša Butijer ove srijede u Kino Zoni predstavljaju ''Glavu velike ribe''

Foto: kino zona

U srijedu, 08.veljače, u Kino Zonu stiže urbana socio-politička drama o tranziciji i poduzetništvu na balkanski način – Glava velike ribe! Svoj dugometražni igrani prvijenac stiže nam predstaviti nekadašnji istaknuti filmski kritičar, sad renomirani TV i filmski redatelj, Arsen Oremović u pratnji glavnog glumca Nikše Butijera!


Taksist Andrija prodaje bratovu kuću na selu i poziva ga da se useli k njemu i njegovoj ženi Vesni u stan u Zagrebu. U njihovu ionako ne baš skladnu bračnu svakodnevicu ulazi još i surova realnost postratne Hrvatske.


Nakon zapaženog uspjeha s dokumentarcima ”U braku sa švicarcem”, ”Treći”, ”Tak kak je”, ”Sudar s dvorcem” i kratkometražnim igranim filmom ”Horvatovi” te uspješnoj dokumentarnoj TV seriji ”Nesreća”, Oremović se otisnuo i u vode dugog igranog metra uz jednu pravu sporogoreću urbanu socio-političku dramu o tranziciji i poduzetništvu na balkanski način.


Nakon međunarodne premijere na Cottbus Film Festivalu, osvojene Zlatne arene za glavnu žensku ulogu (Lana Barić) i Zlatnog Oriona za glavnu mušku ulogu (Nikša Butijer), ”Glava velike ribe” stiže i u našu kinoteku gdje ćemo uoči svečane projekcije porazgovarati s redateljem i glavnim glumcem te vas uvući u film.


”Glava velike ribe” je na rasporedu u srijedu 08. veljače s početkom od 19 h u Kazalištu lutaka Zadar, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.


*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.