Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

najpoznatija hrvatska violončelistica

Ana Rucner u nedjelju na Forumu: Veselim se muziciranju na ovom posebnom mjestu

Autor: Portal ZL

08.07.2023. 08:40
Ana Rucner u nedjelju na Forumu: Veselim se muziciranju na ovom posebnom mjestu

Foto: Bojan Bogdanić/TZG ZadarZadarski Forum i najpoznatija hrvatska violončelistica Ana Rucner se dokazano vole, i to nije ljubav koja traje jedno ljeto. Nakon koncerta kojega je prošle godine održala na istom mjestu, vatrena izvođačica poznatih klasika svjetske glazbe vraća se na Forum u nedjelju 9. srpnja, kako bi još jednom svojom zaraznom energijom očarala posjetitelje našega grada.


Nakon što su prekjučer na istom mjestu otvorene Glazbene večeri u Sv. Donatu, Rucner također dolazi s repertoarom u kojemu većina pjesama dolazi iz klasične glazbe, ali u prepoznatljivom suvremenom ruhu, svirane na električnom violončelu.


– Izuzetno se veselim koncertu na zadarskom Forumu koji ću održati u nedjelju. Veselim se ponovnoj prilici za ovaj koncert u jednom od naših ljepših ambijenata, jer zaista je riječ o posebnoj i inspirirajućoj lokaciji za muziciranje, poručuje Rucner uoči dolaska.
Anu često zovu hrvatskom Vanessom Mae zbog suvremenog načina sviranja gudačkog instrumenta, ali i atraktivnog izgleda i energičnog nastupa na sceni. Izvest će poznate kompozicije koje je do sada izvodila u čak 40 zemalja svijeta, pronoseći radost glazbe te predstavljajući klasičnu i crossover glazbu preko djela najvećih skladatelja svih vremena na svoj moderan i jedinstven način.U bogatoj karijeri nastupala je s Joseom Carrerasom, Davidom Müllerom, kineskim pijanistom Muyeom Wuom i mnogim drugim poznatim umjetnicima.


Uz atraktivnu Anu posebni ugođaj koncertu dat će projekcije hrvatskih prirodnih i kulturnih ljepota na crkvi sv. Donata. Kao poznata promotorica naše zemlje Rucner na svojim koncertima prikazuje njezine najljepše motive poput Plitvičkih jezera, hrvatskih dvoraca, Brijuna, Dubrovnika, Kopačkog rita, Stonskih zidina, a kada se projiciraju na spomeniku kao što je Sveti Donat dobije se nezaboravan ugođaj.


– Pridružite mi se da zajedno uživamo u energičnoj mjuzi i zanimljivoj scenografiji koja će gledatelje odvesti po cijeloj Hrvatskoj!, poručuje Rucner.


Koncert će se održati u nedjelju na Forumu s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan.