Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Silbensko ljeto

Za kraj Kina pod zvijezdama na Silbi talijanski film Amore

Autor: Portal ZL

16.08.2023. 12:25
Za kraj Kina pod zvijezdama na Silbi talijanski film Amore

Foto: Kino Zona

Za kraj ovoljetnih kino projekcija na otvorenom, večeras će se prikazati talijanski film “Amore”, napeti kriminalistički triler smješten na ulice Milana, u režiji poznatog talijanskog redatelja Andree Di Stefana, premijerno prikazan u programu Berlinale Special Gala filmskog festivala u Berlinu.


Noć prije odlaska u mirovinu nakon 35 godina službe u policiji, poručnik Franco Amore pozvan je da istraži mjesto zločina na kojem je ubijen njegov dugogodišnji policijski partner Dino. Do obračuna vatrenim oružjem došlo je uslijed međusobnog sukoba pljačkaša dijamanata, a Dinova upletenost u pljačku svima je nespojiva s njegovim karakterom. Potreseni Amore na mjesto zločina dolazi sa svoje zabave povodom umirovljenja, progonjen činjenicom što o tragičnoj Dinovoj sudbini ipak zna nešto više…


Režiju ovog silovitog krimi trilera potpisuje afirmirani glumac i redatelj Andrea Di Stefano koji se nakon holivudskih krimića ”Escobar: Izgubljeni raj” i ”Doušnik” vraća u rodnu Italiju kako bi nam kreirao najbolji film svoje dosadašnje karijere.


Napeti triler


Pun napetosti i neočekivanih obrata, ”Amore” je brutalan portret policijskog i kriminalnog miljea moderne Italije koji će vas prikovati za sjedala i držati u neizvjesnosti do samog kraja. Još jednu zapaženu rolu u njemu tumači jedan od najpriznatijih talijanskih glumaca današnjice, Pierfrancesco Favino, a ništa slabije izvedbe bilježe i Linda Caridi, Antonio Gerardi te Francesco Di Leva.
Organizator Silbenskog kulturnog ljeta je Turistička zajednica mjesta Silba uz partnere Boćarski klub Silba, Izvorna folklorna skupina Silba, konoba Alavija, PZ Silba, SEA Silba Environment Art, Mavena – 36 njezinih čuda, Triatlon klub Zadar, Klub daljinskog plivanja Silba, Festival mediteranskog filma Split i Liburnia film festival, a sponzori i donatori su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zadar, Zadarska županija i Mia tours.


Svi programi besplatni su za publiku, a događaju se na trgu ispred škole, ako nije drugačije navedeno.