Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Karta bankomata

Za doček se opskrbite gotovinom. Evo na kojim je bankomatima možete podići

Autor: A.Š.

31.12.2022. 10:36
Za doček se opskrbite gotovinom. Evo na kojim je bankomatima možete podići

Foto: Sergej Drechsler/Novi listHrvatska večeras, točno u ponoć, ulazi u eurozonu što znači da je naša službena valuta euro, a od polovice siječnja sve će se novčane transakcije odvijati u eurima.


Građani su ovih dana puni pitanja, pa HNB ponavlja važne informacije koje je dobro znati u narednim satima, ali i danima.


Najvažnija je informacija da kartice kasno večeras i tijekom noći određeni period neće raditi. Trajanje poteškoća ovisi o bankama, a upozoravaju građane kako neće raditi ni njihove mobilne aplikacije. Građanima se tako preporučuje da se opskrbe gotovinom što mogu učiniti na bilo kojem bankomatu koji je funkcionalan s obzirom na to da se do 15. siječnja ne plaća naknada za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka.
Ako Novu godinu planirate dočekati na Poluotoku dobro je znati da novce možete podići na bankomatima OTP banke na Kalelargi, u Ulici Madijevaca, u Ulici Šimuna Kožičića Benje te u Ulici Jurja Barakovića te na bankomatu Zagrebačke banke u Ulici Brne Karnarutića. Kartu svih dostupnih bankomata možete pogledati na linku.


– Kako bi izbjegli bilo kakve neugodnosti, građanima se preporučuje da se za novogodišnji vikend unaprijed opskrbe gotovinom dostatnom za njihove potrebe. Od 1. siječnja građani podjednako mogu koristiti kunsku i eursku gotovinu – sve do 14. siječnja u ponoć. Ovaj dvotjedni dvostruki optjecaj značajno će građanima olakšati prelazak na novu valutu, naveli su iz HNB-a.