Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

VELIKA RIBARSKA FEŠTA

Uskoro počinje Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom ribolovu

Autor: Portal ZL

16.05.2023. 20:36
Uskoro počinje Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom ribolovu

Foto: PixabayKŠRM Submania i ŠRD Račina Ždrelac uz potporu Turističke zajednice otoka Pašmana organiziraju pojedinačni Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom ribolovu i veliku ribarsku feštu, a cijeli program odvijati će se kroz dva dana 26. i 27. svibnja 2023. godine u Ždrelcu. U petak, 26. Svibnja u Ždrelcu od 19 sati u bistro Feral odvijati će se registracija i prigodna zakuska za natjecatelje, prezentacija pravila, nagrada, te partnera i sponzora natjecanja. U uvali Polača odvijati će se cjelokupni program predviđen za 27. svibnja od polaska natjecatelja prema zoni lova do večernjeg koncerta.


Prilikom polaska prema zoni ribolovci će se brodovima zaustaviti iza Pašmanskog mosta, minutom šutnje odati će počast stradalim podvodnim ribolovcima, te baciti vijenac u more čime simbolično žele ukazati na ne pažnju ostalih sudionika u morskom prometu spram njih. Tokom dana biti će organizirana i radionica za djecu na kojoj će moći naučiti nešto novo i kreativno o podvodnom svijetu, dok će ljubitelji kulinarskih delicija moći kušati svježe ulovljenu ribu uživo pripremljenu pod budnim okom poznatog šefa kuhinje Tomislava Karamarka i njegovog tima, a ljubitelji vinske kapljice uživati će u predstavljanju vina i ostalih proizvoda iz lokalnih OPGova.


Poseban doživljaj bit će Maguro Kaitai Show tijekom kojeg će tunu pripremiti poznati majstor japanske kuhinje Nabuhito Okado, a posjetitelji će imati priliku vidjeti kako se pravilno reže i priprema svježa tuna i ostala riba te naučiti nešto više o japanskoj kuhinji.


Za zabavu zaduženi Giuliano i Diktatori
I na kraju, za zabavu i druženje uz svima nam poznate stihove pjesama kao što su Gori more, Kako ću volit do ludo more, Dobro mi došla ljubavi i ostale, pobrinuti će se Giuliano i Diktatori. Ulaz na cjelodnevno događanje i ribarsku feštu je besplatan. Kotizacija za natjecatelje iznosi 20 eura, te natjecatelji moraju imati važeću ribolovnu dozvolu i obavljen liječnički pregled.


Detalji za natjecatelje mogu se doznati na Facebook eventu kojem se može pristupiti putem sljedećeg linka: https://fb.me/e/2ZNKA8LjO


Sponzori nagrada su: Croatian island Spearguns, Frigomarine, Subcraft, EvenFlow, DiveIn, NeoCarbone, BlackTech, DragorLux i Pangea centar Ostali sponzori i partneri natjecanja su: Marikomerc, Studenac, Pelagus farma, OPG Matulić, Privredna banka Zagreb, Fragaria d.o.o., Woodie dizajn i Tvornica reklame Zagreb.