Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Naučite napisati scenarij

Udruga Cinaz obilježava 20. godina rada uz radionice

Autor: Portal ZL

28.11.2023. 08:48
Udruga Cinaz obilježava 20. godina rada uz radionice

Foto: Udruga CINAZUdruga Cinaz, u povodu svoje 20. obljetnice, organizira radionicu izrade scenarija od 1. do 3. prosinca. Voditelj radionice bit će Erik Lončar, iskusni redatelj, snimatelj i montažer s više od 250 realiziranih projekata, uključujući kratke filmove, eksperimentalne filmove, glazbene spotove te dugometražne i kratkometražne dokumentarne filmove.


Lončar je član Hrvatskog društva filmskih kritičara i aktivan u pisanju filmskih analiza na hrvatskom i engleskom jeziku. Također, već desetu godinu zaredom vodi samostalni filmski klub u Splitu.


Trodnevna radionica


Radionica će se odvijati tijekom tri dana, od petka do nedjelje, svaki dan po četiri sata, s početkom u 14:00 i završetkom u 18:00 sati. Ukupno trajanje radionice iznosi 12 sati.
Polaznici će imati priliku stjecati osnovna znanja o standardima izrade scenarija, formatiranju scenarija te osnovama konstrukcije narativne fabule. Prethodno iskustvo nije potrebno, a broj polaznika ograničen je na 10 osoba u dobi od 15 do 30 godina.


Selekcija polaznika provest će se na temelju prijavnica i motivacije te se prijave primaju putem obrasca na linku kojeg mopžete pronaći i na stranicam Cinaz-a.


Mjesto održavanja radionice je u prostorijama udruge Cinaz, smještenoj na adresi Andrije Medulića 2 (2. kat). Prijave za sudjelovanje primaju se do 28. studenog (utorak).


Različite teme


Radionica će obuhvatiti različite teme i to svaki dan neka druga. Prvi dan bit će posveće proučavanju scenarija i vježbi scenarija.


Drugi dan sudionici će sakupljati ideje, fokusirat će se na osnove strukture scenarija te će pisati sinopsis ideje, a treći će dan učiti osnove formatiranja scenarija i pisanje scenarija.


Sudionici će dobiti sve potrebne materijale za rad, a osvježenje će biti osigurano tijekom pauza. Ova radionica pruža jedinstvenu priliku za učenje od iskusnog profesionalca u području filmske produkcije.


Prijavite se na vrijeme i budite dio stvaralačkog procesa!