Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

SAJAM OTOČNIH PROIZVODA

U Vlašićima održan 6. Sajam "Od Luna do Fortice"

Autor: Iva Bucić

02.08.2023. 15:15
U Vlašićima održan 6. Sajam

Foto: NADIO KRALJSajam otočnih proizvoda »Od Luna do Fortice«, 6. po redu, u Vlašićima na otoku Pagu okupio je velik broj posjetitelja i izlagača. Uživali su u vrhunskim otočnim proizvodima i gastronomskim delicijama; siru, vinu, ribi, maslinovom ulju, povrću, medu, slasticama i kolačima. Bilo je tu i originalnih paških suvenira; od maslinovog drva, aromatičnih i ljekovitih biljaka i prirodne kozmetike. Vrijedne paške čipkarice Jasna Magaš i Marijana Paro šivale su pašku čipku, a održana je i modna revija nošnji otoka Paga kako bi posjetiteljima predstavili bogatu kulturnu i tradicijsku baštinu. Na Sajmu su nastupili i pivači na kanat iz Kolana, Emil Oštarić i Dubravko Pernjak i Darijo Šupraha na mišnicama iz Paga. Za dobru zabavu i atmosferu pobrinula se klapa Nevera iz Rijeke, a članice udruga Kissa izvele su plesnu točku »Mom otoku«.


Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga i Ana Žunić, predsjednica udruge Volim Vlašići, uručile su Jani i Zvonku Galiču, bračnom paru iz Slovenije prigodne darove za vjernost destinaciji i 23 godine ljetovanja u Vlašićima. U sklopu Sajma održana je lutrija nakon koje su podijeljene bogate nagrade otočnih proizvođača.


– Ovim putem zahvaljujemo izlagačima, izvođačima, pokroviteljima i sponzorima manifestacije, TZ-u grada Paga, Gradu Pagu, TZ-u grada Novalje, TZ-u općine Povljana, Općini Povljana, TZ-u općine Kolan, Općini Kolan i Zavičaju iz Vlašića. Posebna zahvala ide svima koji su nam pomogli da se ova vrijedna manifestacija održi. Hvala Vam od srca!, poručuju iz udruge Volim Vlašići.


Foto: NADIO KRALJ


Foto: NADIO KRALJ