Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

obljetnica akcije "drače"

[FOTO] U Suhovarama odana počast poginulim pripadnicima 7. gardijske brigade "Puma"

Autor: Marina Vlakić

05.03.2023. 13:25
[FOTO] U Suhovarama odana počast poginulim pripadnicima 7. gardijske brigade

Foto: Luka JeličićSvetom misom u crkvi Gospe od zdravlja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Suhovarama je obilježena 30. godišnjica akcije Drače. Počast poginulim pripadnicima 7. gardijske brigade “Puma” iz Varaždina koji su u Domvinskom ratu branili zadarsko zaleđe, doši su odati predstavici svih braniteljskih udruga Zadarske županije, predstavnici Ministarstva branitelja i MORH-a, a u ime Grada Zadra dogradonačelnk Ante Babić te u ime Županije pročelnik Bernard Maruna.


Foto


30. obljetnica akcije Drače u Suhovarama


avatar

Snimio: Luka Jeličić


05.03.2023. 13:20
Galerija

Foto: Luka Jeličić


U Suhovare su stigli i brojni gosti iz Varaždina, kojima je domaćin bio načelnik Poličnika Davor Lončar, te su uz članove udruge “Puma”, mjesto stradanja obišli i roditelji poginulih branitelja iz Varaždina, brojni veterani iz Varaždina, varaždinski župan Anđelko Stričak u članovi Husarske garde Varaždinske županije.
U akciji “Drače” 3. i 5. ožujka 1993.godine poginulo je 11 članova “Puma”, a predsjednik Udruge veterana, Rober Puja, kaže kako se zahvaljuje svima u Zadarskoj župaaniji koji se sjećaju njihovih poginulih kolega i na ovakao dostojanstven način obilježavaju godišnjicu njihove pogibije.