Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

povodom Dana grada

U Arheološkom muzeju pogledajte Illyricvm - film snimljen na ilirskom

Autor: Zadarski list

15.11.2022. 14:20
U Arheološkom muzeju pogledajte Illyricvm - film snimljen na ilirskom

Arheološki muzej Zadar ove je godine, povodom obilježavanja Dana grada Zadra, priredio program namijenjen ljubiteljima igranih povijesnih filmova i arheologije.


– Program započinjemo projekcijom filma „Illyricvm“ u ponedjeljak, 21. studenoga 2022. u 10.30 u CineStaru Zadar (dvorana br. 1). Radnja filma vratit će nas u 37. godinu prije naše ere u vrijeme rimskog osvajanja istočne jadranske obale i zaleđa. Cijeli film snimljen je na ilirskom, koji je za potrebe snimanja filma rekonstruiran, te na latinskom jeziku, poručili su iz Arheološkog muzeja napominjući kako


Zadovoljstvo nam je što ćemo ovom prigodom imati priliku ugostiti redatelja filma Simona Bogojevića Naratha i dr. sc. Ivana Drnića iz Arheološkog muzeja u Zagrebu, koji će na predavanju „Illyricvm – kinematografija i arheologija“ svaki iz svoje perspektive govoriti o radu na filmu. Predavanje će se održati u Arheološkom muzeju Zadar isti dan s početkom u 13 sati.


Zbog ograničenog broja mjesta molimo sve zainteresirane da se prethodno najave na e-mail: [email protected]


Arheološki muzej Zadar zahvaljuje CineStaru Zadar i produkcijskoj kući Kinorama na suradnji.


Na Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana, u četvrtak 24. studenoga, bit će slobodan ulaz u Muzej od 9 do 19 sati. Uz stalni postav posjetitelji će moći razgledati i privremene izložbe „Kud plovi ovaj brod?“ i „190. godina Arheološkoga muzeja Zadar“.