Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

promocija turističke destinacije

TZ Zadarske županije ugostila više od 150 predstavnika organizatora putovanja i agenata

Autor: Zadarski list

14.11.2022. 09:28
TZ Zadarske županije ugostila više od 150 predstavnika organizatora putovanja i agenata

Foto: PromoU sklopu redovnih aktivnosti tijekom 2022. godine Turistička zajednica Zadarske županije je sudjelovala u organizaciji prihvata više od 150 predstavnika organizatora putovanja i agenata koji su u okviru studijskog putovanja boravili u Zadarskoj županiji. 


Tako je podrška pružena prodajnom osoblju, vlasnicima  agencija i donositeljima odluka sa tržišta Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Švicarske i Francuske kao i s domaćeg tržišta. Između ostalih, u nekoliko su navrata u Zadarskoj županiji boravili agenti američkog turoperatora specijaliziranog za luksuzna putovanja IWorld of Travel, koji ima partnere u 80 svjetskih zemalja. Pored toga Turistička zajednica Zadarske županije podržala je studijsko putovanje agenata Virtuosa, vodeće američke, ali i svjetske grupacije za luksuzni turizam. Još u lipnju u trodnevnom su posjetu u Zadarskoj županiji boravili agenti udruženja talijanskih putničkih agencija Fiavet iz gospodarski razvijene regije Piemonte, a u studenom, Zadar su posjetili agenti  turoperatora Going i Bluevacanze koji su u vlasništvu MSC krstarenja.


Bogatstvo i šarolikost ponude


– Turistička zajednica Zadarske županije aktivno sudjeluje u promociji Zadarske županije kao turističke destinacije brojnim predstavnicima organizatora putovanja i agenata koji posjećuju naše destinacije s ciljem upoznavanja turističke ponude.  Posebnu ulogu u toj aktivnosti pored lokalnih turističkih zajednica i gospodarskih subjekata imaju Predstavništva Hrvatske turističke zajednice koja služe kao posrednik i savjetnik. Nakon što se dolaskom uvjere u bogatstvo i šarolikost naše ponude, organizatori putovanja i agenti svakako i sami učinkovitije promoviraju našu županiju odnosno prodaju turističke aranžmane, kazala je direktorica Mihaela Kadija na tu temu.
Aktivnosti prihvata predstavnika organizatora putovanja i agenata provode se u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, predstavništvima HTZ-a, i lokalnim turističkim zajednicama te gospodarskim subjektima. Cilj ovakvih studijskih i inspekcijskih putovanja je povezivanje turističke ponude i potražnje te što bolje predstavljanje destinacije, njezine ponude i proizvoda kao i jačanje prodaje aranžmana. 


Studijska putovanja predstavnika organizatora putovanja i agenata mogu biti opće turističke tematike ili putovanja specijalizirana za određeni proizvod odnosno ponudu kao na temu zdravstvenog, nautičkog ili aktivnog turizma.