Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Akcija Foruma žena SDP-a

Slavimo žene koje su se (iz)borile za prava za koja se mi danas moramo ponovo boriti

Autor: A.Š.

08.03.2023. 19:33
Slavimo žene koje su se (iz)borile za prava za koja se mi danas moramo ponovo boriti

Foto: Luka JeličićAkcija Foruma žena SDP-a Zadarske županije održala se sinoć povodom Međunarodnog dana žena na Narodnom trgu prigodnim okupljanjem. »Naša su prava na tiramolu zakucana štipalicama«, kazali su iz Foruma žena okačivši na tiramol kvačicama svoja prava.


– Dan žena je dan borbe i otpora. I dan kada slavimo žene koje su se (iz)borile za prava za koja se mi danas moramo ponovo boriti. Pružamo otpor svima koji bi nas zaogrnuli u šator straha. Borimo se za društvo u kojem se živi ravnopravnost, društvena pravda, solidarnost, različitost i tolerancija, poručili su jučer iz Foruma žena SDP-a, istaknuvši kako se bore i nastavit će se boriti za ravnopravnost, obrazovanje, jednakost, pravdu.


– Ravnopravnost za žene, muškarce, druge i drugačije, obrazovanje dostupno svima, solidarnost sa svima kojima patrijarhat oduzima pravo da budu ono što jesu, pravdu za sve o kojima sustav ne brine, pravo da živimo od svoga rada, izbor da budemo ono što želimo biti, mir za sve, jednakost uvijek, svugdje i za sve te za slobodu da budemo ono što jesmo, snažno su poručili te poslali važnu poruku.