Petak, 23. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Loša situacija

Sindikat vatrogasaca priznao da nemaju dokaza o oštećenoj opremi

Autor: Marina Vlakić

16.01.2023. 15:14
Sindikat vatrogasaca priznao da nemaju dokaza o oštećenoj opremi

Foto: Mislav KlanacIako im je cilj sazivanja novinske konferencije bila promocija borbe za prava zadarskih vatrogasaca, Udruga sindikata profesionalnih vatrogasaca RH danas je u Zadru – raskrinkala sama sebe. Naime, na pitanja o temi koja je posljednjih dana uznemirila zadarsku javnost, a to je katastrofalno stanje opreme vatrogasaca JVP Zadar, odgovorili su kako za to – nemaju dokaza.


Naime, Udruga je medijima poslala priopćenje s vrlo uznemirujućim podacima u kojemu navode: “Osobna oprema vatrogasaca je toliko loša da neki imaju netestirana odijela u kojima uopće ne bi smjeli obavljati svoj posao. Neki kamioni se pale na žice, a neki voze na gumama starim 20 godina”.


Na pitanje mogu li iznijeti detalje ovako lošeg stanja, tajnik Udruge Frane Žudić, odgovorio je da sutra u Javnu vatrogasnu postrojbu dolazi inspekcija te će se utvrditi stanje. Na naše pitanje zašto u tom slučaju već unaprijed, na ovako alarmantan način, plaše građane da zadarski vatrogasci nisu u stanju kvalitetno gasiti požare, Žudić nije imao odgovor, tek napominjući kako je riječ o anonimnim prijavama.
Na isto pitanje nije htio odgovoriti ni novoimenovani povjerenik zadarske podružnice Sindikata vatrogasaca Rijeka, Dino Lilić, koji je prestao govoriti nakon svega dvije rečenice, rekavši da on “ne želi biti krvnik”.


Zapovjednik JVP Zadar, Željko Šoša, nakon novinske konferencije Udruge sindikata profesionalnih vatrogasaca RH, novinarima je prezentirao svu opremu zadarskih vatrogasaca, predlažući im da je sami provjere, te najavio sankcije za iznošenje lažnih i uznemirujućih podataka u javnost. Poručio je kako je cilj novinske konferencije Udruge i Sindikata vatrogasaca Rijeka “isključivo politiziranje i neosnovano blaćenje ove postrojbe”.