Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Iznenadna odluka

Šime Lisica povlači se s mjesta ravnatelja Crvenog križa

Autor: N.L.

24.06.2024. 11:38
Šime Lisica povlači se s mjesta ravnatelja Crvenog križa

Foto: Luka JeličićNa natječaj za ravnatelja GD Crvenog križa Zadar, koji je raspisan krajem svibnja nije se javio Šime Lisica, dosadašnji čelni čovjek te ustanove, potvrđeno je našem listu. On je proteklog petka mailom obznanio svoju odluku suradnicima te im se zahvalio na dosadašnjem radu. Lisica je prije ravnateljskog mjesta bio dugogodišnji volonter, a zatim i djelatnik u Crvenom križu. Na ravnateljskoj funkciji je prije četiri godine naslijedio Boru Galca, koji je tu dužnost obavljao četvrt stoljeća.


Uvjet za ravnateljsko mjesto bio je završen diplomski studij i tri godine radnog iskustva ili završen prijediplomski studij s četiri godine radnog iskustva. Kandidati su u prijavi trebali priložiti, uz standardnu dokumentaciju, i viziju rada Gradskog društva Crvenog križa Zadar za mandatno razdoblje.


Gradsko društvo Crvenog križa Zadar je najstarija udruga Crvenog križa osnovana na tlu Republike Hrvatske. Svojim djelovanjem seže još od 1878 godine.
GDCK Zadar je po svom statusu humanitarna udruga i u osnovi su mu djelovanja promicanje humanitarnih ciljeva i akcija od opće koristi, te djeluje na osnovi načela međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. GDCK Zadar djeluje na području grada Zadra, grada Nina te općina: Bibinje, Galovac, Kali, Kukljica, Novigrad, Poličnik, Posedarje, Preko, Privlaka, Sali, Starigrad, Sukošan, Ražanac, Škabrnja, Vir, Vrsi i Zemunik.


GDCK Zadar je neprofitna pravna osoba. Uživa posebnu zaštitu i skrb Republike Hrvatske, a rad GDCK Zadar je temeljen na Zakonu o udrugama, te zakonom o Hrvatskom Crvenom križu (NN71/2010). Temeljni akt GDCK Zadar je statut koji je usklađen sa statutom HCK.