Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

za tijelo i dušu

Prvo zadarsko izdanje Burger Festivala popratio i chef Ivan Pažanin

Autor: Nikolina Lucić

08.06.2023. 11:27
Prvo zadarsko izdanje Burger Festivala popratio i chef Ivan Pažanin

Foto: Luka Jeličić



Prvo zadarsko izdanje Burger Festivala, koji je na zadarskoj rivi okupio hrvatske burger-majstore, nakon chefa Mate Jankovića popratio je i poznati hrvatski chef Ivan Pažanin, koji nam je kazao kako zadarskih burger-čarolija s njegovim potpisom ne bi bilo bez vrijednih ruku njegovih kolega.


– Spoj Mediterana s malo ljutine recept je naših burgera, a street food ponudu pratim gdje god putujem. Street food ima savršeno plodno tlo u Hrvatskoj i veseli me vidjeti sve više ovakvih događanja u zemlji, rekao je chef Pažanin.


– Ja sam čovik od ljudi i društva, a takva su i moja jela. Pravi sam kad sam god u opuštenoj atmoferi, kako u kuhinji, tako i izvan nje, dodao je Pažanin, koji je prije nekoliko godina preuzeo i sukošanski restoran Griblju.





– I u Sukošanu, kao i u mom Splitu, sve se vrti oko kvalitetnih namirnica domaćeg porijekla. U izvrsnoj smo prilici namirnice nabavljati od domaćih ljudi, bilo da radimo fine dining, street food ili tradicionalne recepte, istaknuo je.


Zadar – vibrantno kulinarsko središte


Sedam veličanstvenih gastroekipa na kućicama Instutut za burgere by Mate Janković, Chefs burger by Ivan Pažanin, Full Circle by Marko Palfi, 4 Burgers, Beg’s Plant Based, Picnic Mingle & Fun te Burgers & More sa širokim su osmjesima na licima posluživali svoje kreacije, redom oduševljeni Zadrom i novom pozornicom svima omiljenog Festivala.


– Nakon 15 godina vratio sam se u Sukošan sa svojim dobrim prijateljem i mentorom Bracom, gdje u Griblji stvaramo autentičnu mediteransku spizu sa zadarskim potpisom, dodao je chef Pažanin i naglasio kako je Zadar vibrantno kulinarsko središte.


– Zadar ima puno sličnosti sa Splitom te, kao i kod kuće, gdje sam svaki dan na pazaru i peškariji, i u Sukošanu želim gostima pružiti jedinstveno i tradicionalno iskustvo Mediterana, rekao je.


Novi gastronomski sadržaji


Burger Festival, koji su prije šest godina osnovali kreativci zaslužni za poznato zagrebačko Fuliranje, s godinama je značajno nadogradio i inspirirao hrvatsku street food scenu. A sada se ovaj sjajan gastrodogađaj do 11. lipnja preselio u Zadar kako bi stvorio neke nove gastronomske sadržaje u gradu s najljepšim zalaskom sunca na svijetu.



A da je Burger Festival iskustvo za tijelo i dušu, dokazuje i izvrstan line-up koji se danas nastavlja nastupom DJ-a Buauae, 29-godišnjeg glazbenka rodom iz Slavonskog Broda, koji od 2008. godine niže nastupe svojim beatbox performansima po klubovima, dvoranama i ulicama. Glazbi se posebno posvetio dolaskom u Zadar 2012. godine. Fokusiran je na elektroničku glazbu, karakterizira ga jasan groove kao osnova, dok, kako sam kaže, zvučni posip za uši može varirati od afričkih elemenata, beatboxa do vokala.