Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Pripreme za sezonu

Red Arrows u posjetu Krilima Oluje, sljedeća dva tjedna prelijetat će Zadar

Autor: Portal ZL

12.04.2024. 12:32
Red Arrows u posjetu Krilima Oluje, sljedeća dva tjedna prelijetat će Zadar

Foto: Luka Jeličić

Tijekom dvotjednog boravka u Hrvatskoj britanska akrobatska grupa pripremat će se za nadolazeću sezonu te će na širem području Zadra, Biograda na moru, otoka Vira i Murtera provodite letačke aktivnosti.


Akrobatska skupina Kraljevskog ratnog zrakoplovstva (Royal Air Force) Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske “Red Arrows” sletjela je s 11 britanskih aviona BAE HAWK T-1, u četvrtak 11. travnja 2024. u vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem, u radni posjet akrobatskoj grupi „Krila Oluje“.


Tijekom dvotjednog boravka u Hrvatskoj britanska akrobatska grupa pripremat će se za nadolazeću sezonu te će na širem području Zadra, Biograda na moru, otoka Vira i Murtera u vremenu od 10:00-17:00 sati provodite letačke aktivnosti.


 Letenje će se provoditi na malim do srednjim visinama (100 m do 6000 m visine) uz opridržavanje svih sigurnosnih mjera. Tijekom letova očekuje se pojačana buka stoga zahvaljujemo stanovništvu spomenutih područja na razumijevanju.


 Akrobatska grupa “Red Arrows” već nekoliko uzastopnih godina posjećuje  vojarnu u Zemuniku te ima višegodišnju uspješnu suranju s akro grupom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” s kojima provode zajedničku obuku i uvježbavanja.


 Akrobatska skupina Red Arrows je osnovana 1965. godine, a prvi posjet 93. krilu HRZ-a bio je 2017. godine.