Subota, 2. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

STEMiziraj se

Razmjena iskustva i vještina na STEM tjednu u Zadru sve do nedjelje: Zanimljivi paneli, radionice za djecu i kino pod zvijezdama

Autor: ZL Promo

26.05.2023. 13:19
Razmjena iskustva i vještina na STEM tjednu u Zadru sve do nedjelje: Zanimljivi paneli, radionice za djecu i kino pod zvijezdama


Zadar je ovih dana pravo STEM središte gdje se razmjenjuju iskustva, vještine ali i uče nove stvari kroz igru. Zadarski Trg 5 bunara, će u petak 26. svibnja ugostiti i dva zanimljiva panela o anglizminima, kao i o kordinatorima sportskih klubova. Do sada je kroz četiri dana STEM tjedna održan cijeli niz radionica i aktivnosti za djecu i mlade svih uzrasta, na kojima su sudionici imali priliku sudjelovati, isprobati i iz prve ruke upoznati se sa STEM znanjima i vještinama, a sve kroz zanimljive i pristupačne koncepte radionica, panela, predstava i debate.


 „Izuzetno smo zadovoljni do sadašnjim tijekom STEM tjedna. Organizirali smo cijeli niz zanimljivih radionica i aktivnosti i posebno smo zadovoljni odazivom sudionika, posebno djece koja su pokazala veliko zanimanje za STEM, a mi smo im kroz njima pristupačan i zanimljiv koncept i kroz igru pokušali na najbolji mogući način približiti koncept STEM i pobuditi interes za STEM.“, dodao je  Anto Marjanović, magistar edukacije matematike i informatike i predsjednik udruge „Robotic“.Vikend je rezerviran za kino pod zvijezdama!
STEM tjedan lagano se bliži kraju, a imamo još mnogo zanimljivih aktivnosti do nedjelje 28. 05. Izdvajamo subotnje jutro na Trgu 5 bunara kada nas očekuju još zanimljivih interaktivnih i pokaznih radionica na kojim će djeca moći sudjelovati, ali i isprobati i u upravljati pokaznim robotićima, što je zaista uvijek djeci najatraktivniji dio. 


Vjerujemo kako će se mnogi obradovati kinu na otvorenom ispod zvijezda. Naime, u subotu 27. 05. s početkom u 20:30 sati prikazati će se kino projekcija Oscarom ovjenčanog animiranog filma „Wall-E“, jednog od najboljih i najomiljenijih animiranih filmova koji donosi toplu priču o robotu pod nazivom Wall-E koji se upušta u veliku i uzbudljivu avanturu. Vjerujemo da će ova kino projekcija u predivnom okruženju na Trgu 5 bunara, ispod zvjezdanog neba, na koji su svi pozvani, privući veliki broj djece ali i odraslih.


Također, posljednji dan STEM tjedna, u nedjelju 28. 05., donosi još jednu kino projekciju dokumentarnog filma „Greta“, koja će se održati u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 18:00 sati. U ljeto 2018. 15-godišnja Greta Thunberg započinje svoj glasoviti školski štrajk za klimatske promjene. U samo nekoliko mjeseca njena „mala protestna akcija“ poslije globalni pokret, a tiha djevojka postaje svjetski poznata aktivistica.darZA sySTEM – STEMiziraj se!


Organizatori STEM tjedna su Udruga za robotiku, inovativnost i kreativnost “ROBOTIC”, Grad Zadar i Sveučilište u Zadru koji su od 2021. godine nositelji projekta darZA sySTEM – STEMiziraj se!” u sklopu kojeg se održava manifestacija. 


Ukoliko želite naučiti više o STEM vještinama i tome kako se one primjenjuju u svakodnevnom životu, svakako dođite na prvi STEM tjedan u Zadru. Detaljan program i više informacija o samom STEM tjednu može se pronaći na službenoj stranici www.stemrobotic.hr, dok program do kraja tjedna možete pronaći na linku www.stemrobotic.hr/stem-tjedan/ Projekt “darZA sySTEM – STEMiziraj se!” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Zadra.