Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Trud je zamijećen

Ravnateljica Kazališta lutaka Zadar ponosna na Nagradu Grada Zadra

Autor: Nikolina Lucić

18.11.2022. 13:45
Ravnateljica Kazališta lutaka Zadar ponosna na Nagradu Grada Zadra

Foto: Filip GotovinaKazalište lutaka Zadar dobitnik je ovogodišnje Nagrade Grada Zadra, koja se tradicionalno dodjeljuje na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Zadra 24. studenoga.


Osim povijesti kreativnog rada i stvaralaštva duge 70 godina, koju slave uprizorenjima svojih najpoznatijih djela, iza kazalištaraca je i užurbano ljeto, kada su premijerno izveli dvije velike predstave – »Petra Pana« za otvorenje Glazbenih večeri u sv. Donatu, te predstava Hamleta u selu Mrduša Donja za otvorenje Zadarskog kazališnog ljeta.


Ravnateljica Kazališta lutaka Zadar Iris Pavić – Tumpa povodom ovog važnog priznanja kratko nam je kazala kako im je velika čast i zadovoljstvo dobiti Nagradu svog grada.
– U ovoj smo se godini imali mnogočemu veseliti. Iza nas je iznimno uspješna kazališna sezona, koju smo upotpunili dvjema važnim premijerama. Sve smo to zaslužili za naš veliki rođendan, zbog čega smo još sretniji. Nagrada Grada Zadra potvrdila je kako naš veliki trud nije prošao nezamijećeno, kazala je Pavić – Tumpa i naglasila kako je najteži, ali i najslađi dio posla iz njih, te kako su se okrenuli novoj sezoni i novim premijerama.