Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Arsenal Zadar

Prljavo kazalište ove subote pred zadarskom publikom

Autor: Sponzorirani sadržaj

14.02.2024. 10:05
Prljavo kazalište ove subote pred zadarskom publikom

Foto: Sergej DRECHSLERPrljavo kazalište, legendarna zagrebačka rock grupa koja je desetljećima osvajala srca obožavatelja svojim nezaboravnim hitovima, dolazi u čuveni zadarski ‘Arsenal’ 17. veljače 2024. godine.


Glazbeno putovanje


Ako ste spremni za glazbeno putovanje prepuno emocija, energije i nezaboravnih trenutaka, ne propustite priliku da budete dijelom koncerta koji će dirnuti srca svih generacija. Prljavo kazalište ne samo da će izvesti svoje klasike poput »Crno bijeli svijet«, »Mojoj majci«, i »Ruža Hrvatska«, već će vas iznenaditi i novim interpretacijama, ostavljajući vas bez daha. Skupi ekipu i budi dio ovog spektakla jer moćna rock energija Prljavaca uz poseban ambijent Arsenala i energiju zadarske publike učinit će ovaj događaj zaista posebnim doživljajem koji će se pamtiti još dugo vremena.


’Prljavci’ su se okupili davne 1977. godine, a prvu postavu činili su gitarist Zoran Cvetković, basist Nino Hrastek, bubnjar Tihomir Fileš, pjevač Davorin Bogović te gitarist i skladatelj Jasenko Houra. Dobili su ime po jednoj epizodi stripa ‘Alan Ford’, a u svom ranom djelovanju Prljavo kazalište bio je punk sastav, iako su težili da zvuče poput britanske rock skupine The Rolling Stones, čiji su bili veliki obožavatelji. Prvi nastup imali su 1978. godine na koncertu u organizaciji časopisa ‘Polet’, gdje su se pokazali kao žestoki punk sastav.

Kultne skladbe


Godine 1985. Bogovića je zamijenio Mladen Bodalec, koji je do danas s Prljavim kazalištem snimio deset studijskih i tri uživo albuma. Tri godine nakon dolaska Bodaleca snimili su kontroverzni album ‘Zaustavite Zemlju’, koji sadrži kultnu skladbu »Mojoj majci (»Ruža hrvatska«), koju je Houra napisao povodom smrti svoje majke.


Skladba je zbog stiha »zadnja ruža Hrvatska« postala uspješnicom koja je u ono vrijeme pobudila veliki nacionalni naboj, a nakon što je album objavljen, održali su veliku turneju po Americi, Kanadi, Švicarskoj, Njemačkoj, Australiji, Austriji, Švedskoj i drugim europskim gradovima, koja je bila masovno posjećena s ljudima koji su nosili hrvatske zastave. Ubraja se u najpopularnije glazbene sastave u Hrvatskoj, a ostavio je zamjetan trag u hrvatskoj popularnoj kulturi i glazbi.


Prodajna mjesta


Arsenal Zadar


Pon – pet (od 09:00 do 19:00 h) i sub (od 09:00 – 12:00 h)


Hotel Ilirija, Biograd na Moru


Svaki dan (07:00 – 21:00 h)


Cijene ulaznica


23 € – Parter (slobodno stajanje)


28 € – Fan pit (parter s barskim stolom bez stolica; obavezna konzumacija paketa pića – definira se prilikom kupovine karata, čeka Vas na stolu na dan koncerta te se tada i plaća)