Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Usuglasili projekte

Prihvaćen HSP-ov prijedlog za igralište na Sinjoretovu

Autor: Marina Vlakić

10.11.2022. 12:32
Prihvaćen HSP-ov prijedlog za igralište na Sinjoretovu

Foto: Arif SitnicaSlažu se i zadnje kockice proračuna Grada Zadra za iduću godinu. Dogovori već postignuti sa SDP-om donijet će građanima niz kvalitetnih projekata, osobito studentima koji će dobiti veće stipendije, ali i djeci siromašnih obitelji koja će dobiti obrok u većem iznosu do dosadašnjeg.


I HDZ-ov koalicijski partner, HSP, postigao je dogovor s Gradom koji se također odnosi se bolji život mladih, i to u gradskom predjelu Sinjoretovo. Predsjednik Županijske organizacije HSP-a, Mate Lukić, kaže kako su iznimno zadovoljni ovim dogovorom jer je riječ o čak milijun kuna vrijednom igralištu za koje su sredstva već osigurana u proračunu, dakle, bez amandmana.


– Gradonačelnik Branko Dukić prihvatio je naš prijedlog o izgradnji igrališta na Sinjoretovu, kao i još neke manje prijedloge, a milijun kuna za igralište već je postalo sastavnim dijelom proračuna za iduću godinu. Ovo nam je izuzetno važno jer činimo sve da se ovaj dio grada što bolje razvija i da mladi dobiju oni što im pripada, a mi smo ocijenili da je to upravo igralište. Ono će našim mladima, ali i svima koji se ovdje žele družiti, značiti jako puno jer riječ je o sadržaju u današnje vrijeme važnom za djecu i mlade, kaže Lukić, napominjući kako su Gradu u tu svrhu predložili i zamjenu njihova terena s terenom HEP-a u centru Sinjoretova.
– Taj je teren idealan za izgradnju dječjeg vrtića ili nekog drugoga objekta korisnog za društvo s obzirom da se nalazi na idealnoj poziciji, a zadovoljstvo mi je reći da je i to krenulo u realizaciju. Naša će stranka stoga, temeljem ovog dogovora, podržati proračun Grada Zadra jer želimo učiniti sve za što kvalitetniji život građana. A periferija Zadra kao slabije razvijen dio grada po nama je prioritet i stoga treba predlagati ovakve projekte kako bi se situacija počela mijenjati na zadovoljstvo građana Sinjoretova i ostalih rubnih dijelova grada, poručuje čelnik županijskih pravaša.