Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

KRAJ 22. SEZONE

Predstava KO? AUTOR: Udruga Gesta najavila novu dramsko-plesnu produkciju

Autor: Portal ZL

28.05.2023. 10:45
Predstava KO? AUTOR: Udruga Gesta najavila novu dramsko-plesnu produkciju

Foto: PRPlesna udruga Gesta polagano privodi kraju svoju 22. plesnu sezonu koju kao i uvijek završava produkcijom. Nakon sezone koja je bila vrlo intezivna, ali i vrlo uspješna za Gestice i njihovu voditeljicu, produkcija je ipak najznačajniji dio djelovanja.


– Kroz plesnu umjetnost koju njegujemo ,svakom produkcijom ispričamo priču koja odgaja, koja usmjerava i ostavlja neizbrisiv trag, ne samo na polaznicima, već i na publici koja prati Gestin rad. Ideja za ovu predstavu je bila dugo u meni kao autorici, ali jednostavno nije bilo pravo vrijeme za nju. S obzirom da uvijek surađujemo sa profesionalnim glumcima u kombinaciji sa djecom glumcima, i ta stavka je izuzetno utjecala na zeleno svjetlo u realizaciji, istaknula je Nena Jurišić.


Dolaskom dva mlada glumca Lina Brozića i Dominika Karakašića (Kazalište lutaka Zadar)  uvidjela sam da je sada pravo vrijeme i kako su njih dvojica savršena glumačka postava za ovu predstavu, uz naravno Marka Trošelja koji sad već nekoliko sezona uspješno igra sve uloge i svake godine sve više uživa u tome, što se vidi i na sceni. Predstava KO? AUTOR je mjuzikl za u kojem osim naših plesača, glumci plešu, sviraju i pjevaju. Autor songova je Nena Jurišić ,a autor glazbe i aranžmana Renato Babić. Kroz songove teče i radnja koja šalje jasnu poruku kako umjetnost ne poznaje granice…


Foto: PR
– Ono što je meni kao plesnom pedagogu jako bitno, je to da djeca ne uče samo plesne korake, djeca uče socijalne vještine. Plesna i kazališna umjetnost je izvrstan način za to. To su dvije  spone  koje su  kroz naš rad iznjedrila i mlade glumce kojima je sada to životni poziv, ali i ujedno odgajamo plesnu publiku koja čak i mladim danima, zna prepoznati i vrednovati viđeno, rekla je Jurišić.


Sjajan tekst za ovu predstavu napisala je dugogodišnja suradnica Geste, nagrađivana glumica i redateljica Sanja Grgina. Ona potpisuje i režiju koja će zasigurno kroz njeno oblikovanje ,pripreme i usvršavanja do izvedbe  na scenu donijeti pravu poslasticu. Glumci će sa izuzetnim glazbenim songovima i bogatim scenskim, ali i komediografskim ulomcima ispričati jednu toplu priču o umjetnosti i prijateljstvu koje je uz obitelj, najvrjednija stvar na svijetu.


U predstavi će nastupiti cijeli Gestin ansambl od najmlađih Gestica od 3 godine, do velikih plesača koji su dugogodišnji članovi Geste.