Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

suradnja s poljacima

Podkarpatsko vojvodstvo Zadarsku županiju vidi kao uzor u turizmu

Autor: Portal ZL

20.04.2023. 18:14
Podkarpatsko vojvodstvo Zadarsku županiju vidi kao uzor u turizmu

Foto: Zadarska županijaIzaslanstvo Podkarpatskog vojvodstva, prijateljske poljske regije predvođeno zamjenicom maršala Ewom Draus, boravilo je u službenom posjetu Zadarskoj županiji povodom obilježavanja 30. godišnjice njezinog osnutka.  


Tijekom višednevnog posjeta obišli su više lokacija na području Zadarske županije, a na radnom sastanku u Domu županije primili su ih župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić sa suradnicima, uz nazočnost direktorice Turističke zajednice Zadarske županije Mihaele Kadije. 


Jedna od tema sastanka je bila uspostava znanstvene i obrazovne suradnje te nastavak daljnjeg regionalnog povezivanja u sektoru turizma, u čemu će zasigurno pomoći uspostava izravne zrakoplovne linije između Zadra i Rzeszówa, grada sjedišta Podkarpatskog vojvodstva, koja će prometovati tijekom ljetne sezone. 
Župan Longin izvijestio je goste o velikom broju poljskih turista koji su prošle godine posjetili Zadarsku županiju te iskazao


uvjerenje da se kvalitetna suradnja između dvije prijateljske regije može proširiti i na brojna druga područja, prvenstveno kroz razvoj gospodarske suradnje. 


Zamjenica maršala Ewa Draus iskazala je oduševljenje boravkom u Zadarskoj županiji, a posebno je impresionirana Svečanom sjednicom Županijske skupštine. 


Poljsko izaslanstvo upoznalo je domaćine s osnovnim podacima o svojoj regiji. S obzirom da graniče s Ukrajinom, Poljaci su istaknuli izazove s kojima se suočavaju, u prvom redu s priljevom izbjeglica. Unatoč svim izazovima, planiraju dodatno razvijati prometnu infrastrukturu te turističku ponudu, a upravo Zadarsku županiju vide kao uzor u strateškom planiranju, organizaciji te promociji turističkih aktivnosti.