Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

USKORO SANACIJA

Pod teretom dostavnih vozila nastaju oštećenja ploča u gradskoj jezgri: Uskoro kreće sanacija

Autor: Nina Vigan

08.12.2023. 09:27
Pod teretom dostavnih vozila nastaju oštećenja ploča u gradskoj jezgri: Uskoro kreće sanacija

Foto: GRAD ZADARU šetnji gradskom jezgrom ponekad možemo naići na pločnik koji zahtijeva sanaciju. Tako je donedavno bilo u samom srcu Kalelarge gdje je bio oštećen pločnik. U sklopu redovitog održavanja oštećena područja se saniraju, a komunalno redarstvo redovito provodi kontrole.


Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, potvrdio nam je sanaciju oštećenog pločnika na Kalelargi i najavio sanaciju poprilično oštećenog kamenog pločnika u Ulici Mihovila Pavlinovića.


– Ugovoreni izvođač održavanja javnih površina i kameno-klesarskih radova u kontinuitetu vrši sanaciju na mikrolokacijama gdje evidentiramo potrebu za istim. Prošlog mjeseca su u obuhvatu bila oštećenja na Kalelargi, te na Trgu Petra Zoranića, a trenutno su i u pripremi radovi na nogostupu uz Ulicu Mihovila Pavlinovica, kazao je Dujela.
Podsjetimo, ovakve štete na pločnicima u srcu grada, najčešće uzrokuju motorna vozila, konkretno dostavna vozila. Kamene ploče nerijetko se oštećuju pod velikim teretom, no iz Grada najavljuju smanjenje prometa motornih vozila u pješačkoj zoni.
– Ono na čemu ćemo inzistirati su dodatna ograničenja prometovanja motornih vozila dostave povijesnom jezgrom jer oštećenja pretežito nastaju pod njihovim teretom, kazao je Dujela.


Foto: GRAD ZADAR