Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Duboka draga

Plaža u Vrsima koja pruža zadivljujuć pogled

Autor: R.H.

24.07.2023. 21:18
Plaža u Vrsima koja pruža zadivljujuć pogled

Foto: TZO VrsiZadarska županija ima pregršt prekrasnih mjesta koje oduzimaju dah. Posebna atrakcija su brojne pješčane i šljunčane plaže, kojima domaći gosti i turisti naprosto ne mogu odoljeti. Jedna od takvih je i kamenita plaža Duboka draga, koja se nalazi samo 10 minuta hoda od centra Vrsi.


Do Duboke drage možete stići automobilom, a sa svojim čistim, kristalno plavim morem pravi je lijek za dušu i tijelo. Smještena je između stijena, a s nje se pruža zadivljujući pogled na Velebit, što stvara gotovo čarobnu kulisu za predivne fotografije. Ako volite osamu i netaknutu prirodu, onda je Duboka draga izbor za vas. Na samoj plaži nalazi se i beach bar, koji nudi izbor hladnih napitaka za osvježenje u vrućim danima.


Inače, Vrsi krasi prekrasna obala duga čak 34 kilometra, a osim Duboke drage, vrijedi posjetiti i neke druge, jednako zanimljive plaže. Najmlađe će oduševiti plaža Ričina, koja je sa svojim plitkim morem idealna za obitelji s djecom. Nedaleko od Duboke drage smjestila se plaža Kukinica, koja je dostupna isključivo pješice ili morskim putem. Pravi je raj za ljubitelje netaknute prirode. Baš kao i plaža Ljaljkovača – jedna od najljepših za plivanje u cijeloj županiji.
Jednostavno ne možete pogriješiti ako posjetite Vrsi.