Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Županijski dani

Ovog travnja održava se 13. biciklijada „Od Branimira do Branimira“

Autor: Portal ZL

14.03.2023. 15:40
Ovog travnja održava se 13. biciklijada „Od Branimira do Branimira“

Foto: Zadarska županija

U tijeku su pripreme za održavanje Županijskih dana koji se odvijaju tijekom travnja i koji su bogati posebno sportskim događanjima. Uobičajeno, program Županijskih dana započinje tradicionalnom i prepoznatljivom biciklijadom „Od Branimira do Branimira“, ove se godine održava 13. godinu za redom.


13. biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar, održat će se 15. travnja 2023. godine u trajanju od 11,00 do 13,00 sati . Biciklijada duga oko 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru.


Biciklijada koju je 2008. godine pokrenuo Tim za zdravlje Zadarske županije u cilju poticanja zdravog načina života, promovira zdrav način života, posebno u vremenu kada sve više i odraslih i djece provodi uz mobitele ili računala.


I ove godine glavni sponzor biciklijade je EVN Croatia plin. Kao svih dosadašnjih godina sudionici će na startu dobiti majicu biciklijade glavnog sponzora, a u Ninu se bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim. Ove godine na meniju je čičvarda sa sipom!


Ono po čemu se naša biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom na manifestaciju, prepoznatljivost i po nazivu i po sponzorima koji su s nama svih ovih godina, ali i po nagovještaju ljepših dana koji nas izmamljuju češće vani. Tu je i promocija biciklističke staze, ali i sjajan spoj partnerstva s policijom koja svojim aktivnostima doprinosi promociji sprečavanja nasilja u zajednici odnosno na cestama i kulturi ponašanja na cesti .


Ove godine prijave počinju 27. ožujka i trajat će do 14. travnja 2023., a svi zainteresirani moći će se prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr) Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). Kao i obično tijekom biciklijade bit će osiguran siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta.


Nagradna igra


Prijavom na biciklijadu sudjelujete u nagradnoj igri izvlačenja brojeva, a glavna nagrada je bicikla našeg dugogodišnjeg sponzora Calimero sporta.


Calimero sport nam je i sponzor ostalih nagrada – servisa bicikli u izvlačenju lutrije te besplatne sitne popravke bicikli na cilju. Napominjemo ipak kako svi sudionici moraju doći na biciklijadu sa ispravnom biciklom i po mogućnosti servisiranom prije same biciklijade. Samom prijavom svi sudjeluju u nagradnoj igri u izvlačenju brojeva.
Organizatori biciklijade su Zadarska županija i Grad Nin, dok su suorganizatori Grad Zadar, PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar i TZ Grada Nina .


Glavni sponzor biciklijade je EVN Croatia plin te sponzor glavne nagrade Calimero Sport.


Također, istovremeno s biciklijadom održat će se tradicionalno „1000 koraka kroz 1000 ulica“, akcija pješačenja u organizaciji Udruge za rekreaciju žena „Relax“ i Županijskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ . Pješačenje počinje s Branimirove obale u 10 sati, a pješači se do Puntamike.
Sudionici akcije pješačenja također, dobit će majicu glavnog sponzora EVN Croatia plina.