ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izborna skupština

Neven Predovan ponovno izabran za predsjednika Udruge pomoraca Vrsi

Autor: Portal ZL

16.04.2023. 16:38
Neven Predovan ponovno izabran za predsjednika Udruge pomoraca Vrsi

Foto: Udruga pomoraca Sv. Nikola VrsiUdruga pomoraca sveti Nikola Vrsi održala je proteklog vikenda u restoranu Karoca redovitu izbornu skupštinu, na kojoj je za novog – starog predsjednika jednoglasno izabran Neven Predovan.


Udruga ove godine ujedno slavi i dvadesetu godišnjicu od osnutka, tako da je skupština prošla u slavljeničkom raspoloženju. Na početku programa, članovi su minutom šutnje odali počast svim preminulim vrškim pomorcima, a posebno su se prisjetili dugogodišnjeg tajnika Bože Mrkele, koji nas je napustio prije nekoliko mjeseci.


Predsjednik Neven Predovan predstavio je članovima projekte i aktivnosti koje su provedene u protekloj godini, a nakon reizbora, najavio je plan za nadolazeće razdoblje.
– Tijekom prošle godine, organizirali smo hodočašća naših članova na Trsat u Rijeku i u Međugorje. Također, u suradnji s Općinom Vrsi i općinskom Turističkom zajednicom javnosti smo predstavili manifestaciju Dani pomorstva u Vrsima, koja je izazvala veliki interes javnosti i posjetitelja, kazao je Predovan, istaknuvši kako su u sklopu blagdana Sv. Nikole dobili priznanje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za svoj rad.– Resorno ministarstvo, koje je bilo i pokrovitelj manifestacije Dani pomorstva, nagradilo je naš trud i rad priznanjem. Manifestaciju ćemo održati i ove godine, a program će biti obogaćen novim sadržajem, najavio je predsjednik udruge i naglasio kako i dalje imaju neispunjenu želju – da jedan brod ponese ime njihovog mjesta.


– Na temu imena broda održali smo sastanak s predsjednikom uprave Jadrolinije Davidom Soptom i vjerujem kako ćemo uspjeti u naumu, jer naše mjesto to uistinu zaslužuje, rekao je predsjednik Predovan. Blagajnik Branko Maraš detaljno je članovima predstavio financijsko stanje udruge, a na skupštini je izabrana nova tajnica, bivša pomorkinja Nina Stojak. Udruga je dodijelila i priznanja za poseban doprinos, a dobili su ih Obelix stone j.d.o.o., tvrtka Maraš d.o.o., Šime Stojak i Toni Perinić. Nakon formalnog dijela, članovi su nastavili druženje uz bogat stol, a za dobar štimung pobrinuo se trio Arta.