Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Pu Zadarska

Nastavljeni sastanci policije i lokalnih samouprava glede suradnje radi očuvanja mira i sigurnosti

Autor: Portal ZL

27.01.2023. 19:43
Nastavljeni sastanci policije i lokalnih samouprava glede suradnje radi očuvanja mira i sigurnosti

Foto: Pu ZadarskaTijekom ovog tjedna načelnik Policijske uprave, Anton Dražina je s svojim najbližim suradnicima održao koordinirane sastanke s predstavnicima jedinica lokalne samouprave. Na održanim sastancima istaknuo je glavne prioritete i smjernice u budućem radu policijske uprave, a posebice ojačavanja rada policijskih postaja koje su kroz provedeni preustroj koji prati lokalnu problematiku, spremne reagirati na definiranu sigurnosnu problematiku određene sredine.


U srijedu, 25. siječnja u Preku održan je sastanak s predstavnicima otočnih općina, a danas 27. siječnja u prostorijama Općine Vir, načelnik Policijske uprave zadarske, Anton Dražina, voditelj Službe za javni red i sigurnost, Marijo Tokić te Roko Knez, načelnik Policijske postaje Zadar održali su koordinirani sastanak s Marinom Radovićem, načelnikom Općine Vir i svim njegovim suradnicima.


Osim što je Roko Knez, načelnik Policijske postaje Zadar, teritorijalno nadležne za područje otoka VIra, prezentirao stanje sigurnosti i planiranih aktivnosti u narednom periodu, na sastanku se komuniciralo i o planovima te ostvarivanju što boljih uvjeta s razine sigurnosnog aspekta za žitelje Općine i njihovih gostiju, provođenjem zajedničkih aktivnosti policije i lokalne zajednice, a posebice u ljetnoj sezoni. Istaknuta je organizacija rada Vijeća za prevenciju na području dodirnih općina i gradova u cilju bolje prevencije svih oblika kažnjivih ponašanja kroz provođenje nacionalnih i lokalnih preventivnih projekata i aktivnosti.
Nakon održanog sastanka u Viru, načelnik Dražina i suradnici su zajedno s načelnikom Grada NIna, Emilom Ćurkom posjetili prostorije Područnog ureda u Ninu, na adresi Branimirova obala 1, koji je također pod nadležnošću Policijske postaje Zadar.


Navedeni objekt je namijenjen obavljanju jednog dijela poslova u nadležnosti policije, a isto tako građani u njemu mogu dobiti potrebne informacije. Zaključkom prisutnih kako je sigurnost građana najveći prioritet, dogovorena je daljnja proaktivna suradnja policije i lokalne zajednice u nadolazećem periodu, s naglaskom na pripremu aktivnosti za nadolazeću turističku sezonu.