Nedjelja, 14. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

JAVNI POZIV

Narodni muzej traži volontere

11.01.2024. 14:51
Narodni muzej traži volontere

Foto: Luka Jeličić

Narodni muzej u potrazi je za volonterima za rad u Kneževoj i Providurovoj palači. Prijaviti se mogu sve dobne skupine, a javni poziv prenosimo u cjelosti.


– Narodni muzej Zadar poziva sve zainteresirane, bez obzira na dobnu skupinu, na volonterski rad u Kneževoj i Providurovoj palači. Kneževa i Providurova palača imaju kulturno-baštinski značaj ne samo lokalnog ili regionalnog, nego i nacionalnog karaktera budući da su one mjesta u kojima su se odvijale važne epizode u našoj povijesti.


Danas su one muzejsko-kulturni centar našeg grada u kojima se odvijaju brojni događaji koji su rezultat organizacijskog truda istaknutih institucija, udruga ili pojedinaca iz našeg grada, regije, ali i čitave Hrvatske i inozemstva.


Pozivamo sve one koji žele pridonijeti ili se pobliže upoznati s kulturnim aktivnostima Zadra i Zadarske županije i sudjelovati u očuvanju naše kulturne baštine da se priključe našem timu kao volonteri počevši od Noći muzeja 26. siječnja 2024. pa nadalje po dogovoru.
Mogu se prijaviti:


  • Srednjoškolci (posebno učenici čije je obrazovanje vezano uz umjetnost, kulturu ili turizam te oni gimnazijskog obrazovanja)
  • Studenti (posebno studenti turizma i komunikacijskih znanosti, Povijesti umjetnosti itd. kojima bi volonterski rad predstavljao i praktičnu dopunu studijskim obavezama)
  • Osobe u radnoj dobi
  • Umirovljenici

Zainteresirane molimo da nam se jave do 24. siječnja kako bismo ih na vrijeme upoznali sa zadacima na ovogodišnjoj Noći muzeja. Za prijavu i detaljnije informacije, možete nam se obratiti putem maila [email protected]


Bilo bi poželjno da prijava sadrži životopis i motivacijsko pismo, priopćeno je iz Narodnom muzeja.