Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

BRZA INTERVENCIJA

Na području Poljica izbio požar, ugasili ga vatrogasci DVD-a Škropac

Autor: R.H.

30.07.2023. 10:37
Na području Poljica izbio požar, ugasili ga vatrogasci DVD-a Škropac

Foto: Vrški glasnikJutros je na području Poljica izbio požar, a Članovi DVD-a Škropac Vrsi izašli su na teren te isti stavili pod kontrolu, piše Vrški glasnik. Riječ je o trećoj intervenciji društva koje je operativno krenulo djelovati početkom ove ljetne sezone.


Foto: Vrški glasnik


Podsjetimo, na području Zadarske županije je od 1. lipnja do 31. listopada zabranjeno paljenje vatre na otvorenom prostoru kako bi se spriječilo nastajanje i širenje požara na poljoprivrednim površinama, zaštićenim dijelovima prirode, šumama i šumskim zemljištima, gradskim parkovima, okućnicama i svim ostalim otvorenim prostorima.


Loženjem vatre na otvorenom prostoru smatra se uporaba vatre izvan zatvorenih odnosno pokrivenih prostora, a posebice: spaljivanje suhe trave, korova, biljnog otpada, grmlja, gustog šumskog raslinja (šiblja) i šikara; spaljivanje papira, smeća i otpadaka, improvizirani roštilji i gradele, logorske vatre i sl. Za kršenje Odredbe o zabrani paljenja suhe trave, korova i biljnog otpada, odnosno loženja vatre na otvorenom u navedenom razdoblju propisane su visoke kazne. Temeljem Zakona o zaštiti od požara, za one koji izazovu požar propisane su još veće kazne.