Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Maloj vijećnici

Na Kolegiju gradonačelnika raspravlja se o četiri točke Dnevnog reda

Autor: Vanja Mirčeta

10.11.2022. 11:30
Na Kolegiju gradonačelnika raspravlja se o četiri točke Dnevnog reda

Foto: Arif SitnicaU Maloj vijećnici Grada Zadra u tijeku je Kolegij zadarskog gradonačelnika Branka Dukića s četiri točke Dnevnog reda: Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Zadra za 2022. godinu, Informacije o rezultatima 1. natječaja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova, Informacije o početku izvođenja radova na uređenju okoliša i opremanja Centra za mlade te Informacija o realizaciji projekata u sklopu programa KVARTipo.


– Izmjene i dopune proračuna uvjetovane su zbog porasta cijena energenata kod proračunskih korisnika i trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zadra te je nužno osigurati dostatna sredstva za ustanove predškolskog odgoja. Iz MPO dobili smo maksimalni iznos, 21 milijun kuna za izgradnju i dogradnju vrtića. Naime, tijekom godine porasla je minimalna plaća, osnovica za plaće i putni troškovi, a zaposleno je i dodatno osoblje zbog otvorenja novog vrtića. Ovim rebalansom osigura će se i sredstava za rashode u kapitalnim EU projektima koji se ove godine dovršavaju ITS, ZUM, GZ Crno, Centar za mlade itd, a za koje će se prihodi ostvariti u 2023. godini, istaknuo je Dukić.


Ujedno je naglasio kako je zadarski SDP ispregovarao da se neutrošeni novci od amandmana za izradu dokumentacije za Ravnice utroše u kupnju ultrazvuka za OB Zadar, dok je Akcija mladih najavila kako će uložiti amandmane na rebalans proračuna, a o svemu će više biti govora na sjednici Gradskog vijeća planiranoj za utorak s čak 35 točaka Dnevnog reda.