Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

ŠESTO IZDANJE

Na dobro poznatoj lokaciji otvoren Zadar Street Food Festival

Autor: Ana Šarić Fric

22.09.2023. 20:44
Na dobro poznatoj lokaciji otvoren Zadar Street Food Festival

Foto: Ana Šarić Fric



Prepoznatljivi zadarski gastro brenda jučer je na radost svih ljubitelja finog street fooda otvorio svoje šesto izdanje. Kombinacija gastronomskih užitaka, odličnih koncerata i zabave u kojoj će svatko pronaći nešto za sebe očekuje vas na dobro poznatoj lokaciji na Puntamici – ispred Beach & Cocktail bara Bamboo. Jako jugo i naoblaka nisu pokvarili dobar dojam otvorenja, ali su ipak malo poremetili isplaniranu zabavu jer je program za petak i subotu navečer odgođen. No, kako su organizatori naglasili, na to su bili spremni te su optimistični kako će Zadrani narednih deset dana uživati u odličnoj spizi te dobroj zabavi.


Desetodnevno uživanje


– Jesensko izdanje Festivala ove godine traje deset dana, sve do 1. listopada. Zbog najavljenog lošeg vremena, morali smo nažalost otkazati večerašnji i sutrašnji koncert te ih prebacujemo za sljedeći tjedan kada se nadamo da će nas vrijeme poslužiti, rekao je jučer u ime organizatora Ivan Vuška dodavši kako će posjetitelji u nedjelju na festivalskoj pozornici pozdraviti jednog i jedinog Nenu Belana. Talentirani dvojac, mladi Zadrani Šime Perković (27) i Lovre Nenadić (25) – poznatiji kao Groove Masters – trebali su otvoriti Festival, ali njihov je koncert prebačen za sljedeći vikend, baš kao i koncert Marka Kutlića koji je publiku već osvojio svojim nevjerojatnim vokalom.


– Aperol party na rasporedu je 29. rujna, dok je koncert Petra Dragojevića planiran za subotu 30. rujna. U nedjelju, za samu završnicu festivala, slijedi nam pravi show koji priprema nam Vojko V., najavio je Vukša.




Kao i do sada, za vrhunski gastronomski sadržaj pobrinuli su se zadarski ugostitelji sa svojim kućicama, njih ukupno osam koji i ove godine imaju slasnu i prepoznatljivu street food ponudu.


– Uz već dobro poznata imena, poput ekipe Zadar Wine Festivala koji na Puntamiku stižu s vrhunskim vinima zadarskog kraja, tu su još Burgers & More, Bob Rock’s kućica sa slatkišima, Maguro, Feral, Poma, Picnic te po prvi put – Tasty Chicken House koji nudi jela od piletine, pojasnio je Vukša dodajući kako ovo izdanje nema vegetarijsnskih jela.


Odlična gastro ponuda


I sami smo napravili đir po kućicama koje i ove godine nude razna slana jela, od najpoznatije street food slastice – burgera, koji i ove godine dolaze u raznim mesnim i ribljim varijantama, jelima od piletine, i svima omiljene pizze. Nama je za nepce najviše zapela pizza u režiji Pome koji, uz sestrinsku kućicu Picnic, ima izvrsnu ponudu jela. O svemu nam je više rekla i Loreta Bačić iz PICNIC – mingle&fun koji na ovom festivalu predstavlja i prestižnu nagradu koji su dobili u Zagrebu.


– Na Burger Festivalu u Zagrebu naš potpisni burger osvojio je drugo mjesto. To je craft burger za koji mi sami radimo umake, senf, med, karamelizirani luk i imamo brioš pecivo od krumpirovog tijesta i najbolje, naše meso. Burger je prepoznat diljem Hrvatske, pojasnila je Bačić istaknuvši posebnosti ovog burgera. Osim Picnica, Bačić je predstavila i Pomu koja na festivalu nudi odlične pizze i focaccie napravljene od kiselog tijesta, odnosno sourdough.


– Ništa od toga nije teško za želudac, a svaki sastojak i kod Picnica i kod Pome radimo sami, uz pomoć našeg tima. Mislim da nam upravo taj proces rada, u kojem sudjeluju baš svi zaposlenici daje posebnu draži. Predstavljamo Zadar po cijeloj Hrvatskoj i ponosni smo na svoj rad, rekla je Bačić dodavši kako posebno vole Street food festival gdje su domaći i gdje se uvijek rado vraćaju na posebno oduševljene svoji starih, ali i novih mušterija.


Od svog prvog izdanja, 2020. godine, Zadar Street Food festival je prepoznat kao važan dio zadarske turističke priče što su od početka podržale i Turistička zajednica Zadarske županije kao i Turistička zajednica grada Zadra. I to ne samo zbog novog standarda gastro ponude koju je festival ponudio, već i zbog datuma održavanja izvan same špice sezone te lokacije koja ovako zanimljivo događanje dovodi izvan Poluotoka.