ponedjeljak, 4. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prosvjed Dikljana

Molimo gradske vlasti da nas ozbiljno shvate

Autor: Marina Vlakić

05.02.2023. 16:09
Molimo gradske vlasti da nas ozbiljno shvate

Foto: Arif SitnicaZbog raskopanih ulica koje su u nekim dijelovima mjesta potpuno onemogućile ulazak u kuće, mještani Dikla održali su prosvjed. Situacija nam je neizdrživa, poručuju, apelirajući na gradsku vlast neka konačno nešto učini, u protivnom bit će prisiljeni zatvoriti ulaz u mjesto nadajući se kako će tada netko čuti njihovu agoniju. Organizator prosvjeda Mario Živković naglasio je kako je mještanima “puna kapa toga da se ovdje već 30 godina ništa ne radi te da i loše vode i daju im lažna obećanja i za deponij.


– Ulice su nam raskopane po godinu dana, tu je i rupa u koju netko može upasti i nastradati, a ovo su nam ljeto stavili fekalne cijevi u more. Cijelo nam je mjesto zagađeno, oduzeta zemlja kod deponija, pa nas zanima hoće li doći i do zagađenja naše uvale te da nam zbog novog zakona ne bi i ova dva, tri metra plaže uzeli u koncesiju. Sramota je da smo elitno turističko mjesto, a da nemamo ništa. Nemamo dućan, turisti se gube po ovim kvartovima jer nemaju ni gdje što kupiti. Gospodin Grgo Peronja će vjerojatno prati ruke od svega, a zapravo je provodio postupak nabave, pa me zanima koliko košta ovo što nitko ništa ne sanira i ne radi? Koliko to košta Grad i koliko oni pune džepove za ovaj nerad i ovu sramotu našega mjesta koja traje već 30 godina, poručio je Živković, napominjući kako posljednjih godina postaje sve gore.


– Sada kada su nešto krenuli raditi vidi se da ne rade ništa, da rade loše i površno. Čovjek je u bageru cijeli dan na mobitelu, a ako i izađe iz bagera, ne zna hrvatski, pa ne znamo što govori. Molimo gradske vlasti da nas ozbiljno shvate, poručio je Živković.
Foto


Prosvjed Diklo


avatar

Snimio: Arif Sitnica


05.02.2023. 16:20Galerija

Foto: Arif Sitnica