Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Čeka se odluka

Mogao bi se poništiti natječaj za ravnatelja HNK-a

Autor: Nikolina Lucić

24.01.2023. 19:23
Mogao bi se poništiti natječaj za ravnatelja HNK-a

Foto: Arhiva ZLNatječaj za poziciju novog ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Zadar, na koji se prijavilo troje kandidata,
sadašnji dugogodišnji ravnatelj Renato Švorinić te Nebojša Gunjević i Maja Šimić, mogao bi biti ponovljen, jer trenutačni natječaj nije objavljen u skladu sa Statutom HNK-a i Pravilnikom Kulturnog vijeća, koje potvrđuje ravnatelja.


Švorinića smo stoga pitali postoji li mogućnost da se natječaj poništi i raspiše novi, na što nam je on kazao kako osobno ne smije i ne može komentirati natječaj jer ga raspisuje Kazališno vijeće HNK-a Zadar.


– Kazališno vijeće se sastaje u četvrtak, 26. siječnja da bi utvrdilo činjenično stanje oko natječaja. Shodno tome ćete biti blagovremeno obaviješteni oko uvjeta natječaja, poručio je Švorinić. Naime, prijave za natječaj objavljen 28. prosinca mogle su se podnositi u roku od osam dana od objave natječaja. Međutim, Statutom HNK Zadar propisano je drugačije te u članku 14. Statuta HNK stoji kako rok za podnošenje prijava na natječaj iznosi 30 dana od dana
objavljivanja natječaja.
Stoga nam nakon sastanka Vijeća predstoji vidjeti hoće li natječaj za ravnateljsku poziciju biti ponovljen i objavljen sukladno Statutu HNK.