Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Izložba modne ilustratorice

»Modni dnevnici« Damire Fuzul mogli bi jednom postati kreacije

Autor: Portal ZL

06.03.2023. 18:40
»Modni dnevnici« Damire Fuzul mogli bi jednom postati kreacije

Foto: MARTA KERO/UDRUGA AKTIVNO BIBINJEU povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena u Društvenom centru Bibinje otvorena izložba »Modni dnevnici«, talentirane Damire Fuzul. »Modni dnevnici« nastali su pod mentorstvom Đane Krstić, a izložbu organizira udruga Aktivno Bibinje uz potporu Općine Bibinje.


Mamina mentorica


– Izložbu smo organizirali baš povodom Dana žena da na još jedan način obilježimo taj dan. Želja je bila proslaviti žensko stvaralaštvo i svestranost, rekla je Lucija Kero Šimac voditeljica programa te članica udruge Aktivno Bibinje.


Autorica modnih ilustracija Damira Fuzul je žena, majka, koja uz svoj posao i obaveze godinama svakodnevno njeguje svoju strast prema slikarstvu, kreativnosti i modi. Sudjelovala je na 22 zajedničke izložbe, a ovo joj je druga samostalna.
– Ovo mi je bio veliki izazov, da se pokažem, prezentiram i sada sam baš ponosna. Super je osjećaj biti danas ovdje, kazala je vidno uzbuđena autorica brojnih crteža za koje se nada da će neki od njih postati i kreacije.


Inspiraciju crpi od svjetskih dizajnerskih kuća poput Diora, obožava visoku modu (Haute Couture), ženstvenost, naglašene figure. Slobodnim odabirom, raznim likovnim tehnikama, od tuša, olovke, drvenih boja, pastela, kolaža, akrila, flomastera, tempera nastalo je na tisuće radova što je stvorilo jednu posebnu cjelinu umjetnice.


Ljubav prema modi prenijela je na svoju kćer Đanu Krstić za koju će se u budućnosti sigurno čuti. Naime, i Đana je krenula majčinim stopama i završila studij dizajna te je stekla titulu magistre tekstilnog i modnog dizajna. Mama i kći ovog su puta zamijenile uloge pa je Đana tako preuzela ulogu mamine mentorice.


Kreativna obitelj


– Uporno svaki dan crtam i svaki dan tražim odobrenje kod svoje kćerke, ona je moja mentorica, a kada me pohvali to mi je najveći poticaj i ohrabrenje za daljnji rad, govori Damira.


Autorica izložbe godinama gradi i razvija svoj prepoznatljiv stil, koji je svima u Bibinjama odavno poznat. Izražen osjećaj za estetiku krasi cijelu obitelj Fuzul, tako se i Damirine sestre i majka, godinama poigravaju modnim kombinacijama, osvajaju stilom i čini se kako u tome baš uživaju. Nadahnutim stilom i genijalnim modnim kombinacijama razbijaju monotoniju bibinjske, ali bome i zadarske konvencionalnosti te inspiriraju žene da izađu iz zadanih okvira i komfor zone.


Otvorenje izložbe uveličala je pjesmom mlada Anamarija Kasumović, još jedna talentirana Bibinjka koja njeguje svoju strast prema pjevanju te se školuje u školi pjevanja »Arija« pod vodstvom Nele Šarić.