ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Obranili titule

MIOC i EBTŠ su najjače škole u gradu

Autor: Portal ZL

17.05.2023. 21:49
MIOC i EBTŠ su najjače škole u gradu

Foto: Mate Komina

Danas se održalo natjecanje u izazovu “Najjača škola u gradu” u organizaciji Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Zadar u dvorani Ekonomske škole na Puntamici u ulici A. G. Matoša 40.


Ovo je drugi put da se u našoj školi održao finalni događaj „ NAJJAČE SKOLE U GRADU“. Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola bila je domaćin i glavni pokrovitelj uz Zadarsku županiju, Decatlon i Imperyum gym te je ugostila čak 10 škola s 15 ekipa.


“Najjače škole u gradu” za 2023. godinu opet su MIOC i Ekonomska! Gimnazija Franje Petrića, Zadar (MIOC), sa 1527 bodova na prvom mjestu u kategoriji za djevojke i Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar  sa 1474 boda za momke obranili su svoje lanjske pozicije.


U plenku su se istaknuli Hana Tudor iz MIOC-a s vremenom  9:15 i opterećenjem od 10 kg na leđima i od momaka Roko Krupić  iz Ekonomske škole s vremenom 9:50 s 15 kg opterećenja.

Sport, druženje, zdrav život


Ostali timovi u kategoriji za djevojke osvojili su  1452 boda srednja škola Zvane Črnja iz Rovinja,  1426 boda Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar, 1307 boda Hotelijersko – turistička i ugostiteljska škola Zadar i  1185 boda Medicinska škola Ante Kuzmanića.


Ostali timovi u kategoriji za momke su osvojili 1857 bodova za Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu, Zadar, 1635 boda za srednju škola Zvane Črnja iz Rovinja, 1565 bodova za Poljoprivrednu, prehrambenu i veterinarsku škola Stanka Ožanića, Zadar.


Svaka škola predstavila se s timom od 5 učenika koji su se natjecali u disciplinama trbušnjaci, marinci, vijača i čučnjevi. Škola koja osvoji najviše bodova nosit će naslov “Najjače škole u gradu” za 2023. godinu.


TZK tim Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Zadar ponosan je na organizaciju i osmišljavanje projekta cjelogodišnjeg izazova te odazivu u kojem su sudjelovali mnogi učenici srednjih škola. Ovim projektom Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar potiče učenike i profesore na bavljenje sportom, na zdrav život i međuškolske aktivnosti uz zabavu i druženje.