Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Susret glazbenika

Milić: Želja mi je okupiti ljude s kojima sam svirao od 1973. godine

Autor: Vanja Mirčeta

17.01.2023. 12:10
Milić: Želja mi je okupiti ljude s kojima sam svirao od 1973. godine

Foto: Osobna arhivaMiroslav Milić (68), poznati je zadarski glazbenik kojeg osim Zadrana vole i Hrvati u iseljeništvu, ali i Austrijanci, Nijemci i Talijani. Zapravo – svi oni koji su jednom došli u Zadar i upoznali ovog neobičnog glazbenika i kolekcionara glazbenih ploča, raznih povijesnih fotografija i novinskih članaka. On ovog petka, 20. siječnja u restoranu Fešta na Novom Bokanjcu organizira susret glazbenika pod imenom »Glazba je naš život«.


Svirao sa 144 glazbenika


– Ovaj termin sam odabrao jer je ovo doba godine kada u našemu gradu vlada zatišje i vrlo malo je zabavnih događanja. Želja mi je da okupim što više glazbenika koji su svirali sa mnom od 1973. godine do danas u grupama Orion, Fantom, Leut, Zadrani, te u klapama Ankora i Intrade. Kako sam svirao sa 144 glazbenika očekujem da će ih se dosta odazvati u društvu svojih supruga. Sama večer bi trebala biti u duhu pjesme, plesa, druženja, zabave, sjećanja i opuštene atmosfere. Bit će postavljen video zid na kojem će se tijekom večeri prikazivati slike svih glazbenika koji su nastupali u mojim grupama, kazuje Milić.


Na listi pozvanih ima dosta poznatih zadarskih glazbenika kao što su: Nenad Nakić Njake, Rikardo Perković, Mihovil Seko Glumac, Tomislav Bralić, Braco Surić voditelj klape Leut, Svetko Bilan prvi pjevač grupe Orion, Goran Gulin frontman klape Bonaca te mnogi drugi.


»Pir nad pirovima«
– Nekako se poklopilo da se ovaj susret organizira u godini kad se navršava pedeset godina otkada sam kupio u Trstu moje prve orgulje i počeo sa sviranjem, a ta ljubav prema glazbi traje do danas kada sam nakupio nekoliko tisuća nastupa u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Kao klavijaturist grupe Orion pratio sam dosta poznatih pjevača – Đani Maršana, Tomislava i Vedrana Ivčića, Krunoslava Slabinca i četiri puta Olivera Dragojevića, ističe Milić.


Miroslav je krajem prošle 2019. godine u Zadru organizirao i »Pir nad pirovima«, odnosno okupio je više od osamdeset bračnih parova, od preko tisuću kojima je svirao na vjenčanju tijekom svoje dugogodišnje karijere. Okupio je tad i sve glazbenike s kojima je svirao, a vjeruje kako će jednako dobra zabava biti i 20. siječnja.